Mali Matija napokon će moći normalno u školu! Njegova osnovna uskoro dobija prilaznu rampu, ali desilo mu se još nešto divno

05.09.2022 | 11:36

Funkcioneri opštine Savski venac iz ličnih sredstava kupuju dečaku električna kolica

Copyright Privatna arhiva

Predsednik Opštine Savski venac Miloš Vidović rekao je danas da su funkcioneri opštine Savski venac iz ličnih sredstava obezbedili električna kolica za dečaka Matiju Jovovića i naglasio da je priopritet uprave da se osposobe škole na opštini za prijem dece sa specijalnim potrebama, kako bi sva deca imala jednake uslove za život i školovanje.

- Suština u ovim kolicima koja su Matiji potrebna je da on bude što samostalniji i mobilniji u svakodnevnim aktivnostima, da se razvija i napreduje zajedno sa svojim drugarima u razredu - rekao je Vidović.

Vidović je za TV Prva naveo da je jedan od prioriteta opštine Savski venac da se osposobe dve škole za prijem dece sa specijalnim potrebama i podsetio da su u prošloj godini završene dve rampe za kolica, i to u Osnovnoj školi "Isidora Sekulić" i OŠ "Radojka Lakić".

Prema njegovim rečima, pristupna rampa za kolica u Matijinoj školi "Vojvoda Mišić" je, takođe, završena i postavljena o trošku Opštine.

- Ovo je treća rampa koju je Opština Savski venac uradila za manje od godinu dana. Mi se za decu sa naše opštine borimo neprestano, osluškujemo njihove potrebe i potrebe njihovih roditelja i trudimo se da im obezbedimo što bolje uslove života na Savskom vencu" - poručio je Vidović.

Privatna arhiva
 

Napomenuo je da će Opština najkasnije do kraja ove nedelje postaviti pristupnu rampu i na zgradi u kojoj živi dečak Matija.

Predsednik Opštine je naglasio da je Savski venac specifična opština jer pored šest klasičnih osnovnih škola ima i tri specijalne osnovne škole - "Dragan Hercog", "Anton Skala" i "Stefan Dečanski", te da se odgovorno i brzo reaguje kada su u pitanju problemi u tim školama, kako bi sva deca imala jednake uslove života.

Vidović je kazao da je uprava Savskog venca pokrenula krečenje svih škola, rešavanje problema sa mokrim čvorovima i sanitarijama, izgradnju sportskih sala i letnjih učionica, a dve škole su dobile i grejanje na gas.

- Kontinuirano se trudimo da pomognemo i deci i roditeljima, a naročito u ovom konkretnom slučaju, jer tada ne gledamo u čijoj je nadležnosti određena tema, već uvek apelujemo da svi treba da se uključimo i pomognemo našim sugrađanima, a naročito najmlađima da žive lepše i bolje i omogućimo im da ostvare pravo na kvalitetan i dostojan život - kazao je on.

BONUS  VIDEO

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2021/06/01/64c4e9aeb45738d81958ccf3/uhd/64c4e9aeb45738d81958ccf3.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958ccf3",poster:"https://video.24sedam.rs/storage/images/125-iskra-milenkovic-slepa-devojcica-24sedam-goran-sivacki-9-e1623525578609-1024x627-thumb.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug