Dva lifta osam miliona, a jedan 13? Stanari na Banjici besni: Novac nam curi iz džepa

20.10.2020

14:44 >> 09:03

0

Iz JP Gradsko stambeno kažu da cene novih liftova značajno variraju u zavisnosti od tipa i marke samog lifta, spratnosti zgrade, nosivosti, brzine

Dva lifta osam miliona, a jedan 13? Stanari na Banjici besni: Novac nam curi iz džepa
Copyright Printscreen/Google Maps

Trinaest miliona dinara platiće stanari Ulice Saše Simeunovića 20, na Banjici, zamenu starog teretnog lifta novim. Kako oni kažu, suma je previsoka, pogotovo što je prethodnog puta dato osam miliona za dva lifta.

Naime, stanari te zgrade na opštini Voždovac tvrde da im “novac samo curi iz džepa”, a da iz “Gradskog stambenog” ne pružaju ništa.

– Teretni lift nije u funkciji već mesecima, dok se prestala dva lifta, koja smo platili osam miliona dinara, često kvare – kaže jedan od stanare ove zgrade.

Unsplash

Dodaje da se neretko oseća kao da živi u zgradi koja ima stanara kao jedno selo, samo sa jednim liftom.

Portal 24sedam kontaktirao je JP “Gradsko stambeno”, čiji zaposleni kažu da je ta cena odgovarajuća, jer se radi o liftu od 25 stanica.

– Stanari su prihvatili ponudu od 259 hiljada dinara, koja podrazumeva otklanjanje nedostataka na pomenutom liftu, koji su najhitniji, i nikako ti radovi ne predstavljaju remont. Prvenstveno je neophodno potpisivanje ugovora koji propisuje sve rokove, pa i onaj u kome radovi moraju da započnu. S obzirom na velike nedostatke teretnog lifta, stručna služba preduzeća je uputila i ponudu za kompletnu zamenu starog lifta novim, a odluka o daljim koracima je na stambenoj zajednici – kažu u ovom preduzeću za 24sedam.

Unsplash

Takođe, navode da je upravnik zgrade u Ulici Saše Simeunovića saglasan sa zamenom starog teretnog lifta novim, kao i da je dalja odluka o prihvatanju ili odbijanju, u svakom slučaju, isključivo na stambenoj zajednici.

Iz JP “Gradsko stambeno” napominju da su radovi na druga dva lifta podrazumevali remont, a ne kompletnu zamenu starog lifta novim, kao i da to nisu bili teretni, već putnički liftovi, zbog čega je i tolika razlika u ceni.

Ističu da cene novih liftova značajno variraju u zavisnosti od tipa i marke samog lifta, spratnosti zgrade, nosivosti, brzine, neophodnosti za izvođenjem propratnih radova prilikom ugradnje i brojnih drugih stvari.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike