Nove mere u Beogradskim elektranama: Uvode se dodatne mere u cilju stabilnog funkcionisanja sistema daljinskog grejanja

30.08.2022

13:40

0

Prema rečima direktora ovog preduzeća Radeta Baste, stanje u beogradskim elektranama je zasad stabilno

Nove mere u Beogradskim elektranama: Uvode se dodatne mere u cilju stabilnog funkcionisanja sistema daljinskog grejanja
toplana novi beograd - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Za vreme grejne sezone od 15. oktobra 2022. godine u JKP "Beogradske elektrane" počeće sa radom i Krizni štab sa ciljem da se osigura stabilnost u snabdevanju toplotnom energijom.

Prema rečima direktora ovog preduzeća Radeta Baste, stanje u beogradskim elektranama je zasad stabilno i u toku je nabavka svih potrebnih energenata.

24sedam/Goran Sivački
 

- Biće preduzete ozbiljne i neophodne mere da se takvo stanje i zadrži. Na Kriznom štabu će se definisati jasne procedure dežurstva, postupci zaposlenih, rukovodilaca, da bi se održao nesmetan rad svih energetskih postrojenja i obezbedilo pouzdano snabdevanje toplotnom energijom. Cilj Beogradskih elektrana je da obezbede stabilno i kvalitetno snabdevanje toplotnom energijom za sve građane i privredu Beograda koji su korisnici sistema daljinskog grejanja - naveo je Basta.

Ovom odlukom u Beogradskim elektranama reagovali su na Zaključak Vlade Republike Srbije od 27. avgusta, koja je uputila apel svim institucijama i organizacijama da racionalno gazduju energijom i time daju doprinos u rešavanju izazova energetske krize.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike