Studentski centar organizuje besplatnu obuku za kuvare! Kurs će trajati devet meseci, a pogledajte koji su uslovi za prijavu

27.08.2022

09:06

0

Osim u studentskim, oni će biti osposobljeni za rad u drugim restoranima, hotelima, na brodovima

Studentski centar organizuje besplatnu obuku za kuvare! Kurs će trajati devet meseci, a pogledajte koji su uslovi za prijavu
kuvar restoran - Copyright Pixabay

Studentski centar "Beograd" raspisao je konkurs za besplatnu obuku za kuvare po programu koji je akreditovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Polaznici posle devet meseci stiču sertifikat priznat od državne Agencije za kvalifikaciju, a akcenat je stavljen na praktičnu nastavu. 

Osim u studentskim, oni će biti osposobljeni za rad u drugim restoranima, hotelima, na brodovima.

Profimedia
Ilustracija

Prema rečima Vladimira Cvijovića, zamenika direktora SC "Beograd", obuka se odnosi na pripremu, serviranje i dekorisanje jela. 

Svrha obuke je obezbeđivanje kvalifikovanih radnika u kuhinjama, na nivou trogodišnjeg obrazovanja, koji će biti osposobljeni da odmah po dobijanju diplome počnu da rade.

- Programom je predviđeno 177 časova teorijske nastave i 801 čas praktične. Polaznicima će biti obezbeđen topli obrok, nadoknada za prevoz, kao i određena nadoknada za rad u praktičnom delu nastave. Praktičan rad polaznika vodiće instruktori koji su zaposleni u kuhinjama restorana Studentskog centra - navodi Cvijović.

Cvijović ističe da sve više postoji potražnja za dobro obučenim kuvarima, što im daje i odličnu perspektivu za zaposlenje i dobru zaradu. 

Pixabay
 

Mogu se prijaviti osobe starije od 18 godina koje pokazuju želju da uče i rade, i imaju završenu bar osnovnu školu.

- Kandidati će učiti o različitim vrstama kuhinja i spremanja jela, prijemu, obradi, pakovanju i skladištenju namirnica, vrstama namirnica i načinima obrade, začinima i njihovim kombinacijima. Upoznaće se sa načinom pripreme hrane, tehnikama potrebnima za kuvanje do profesionalnog nivoa. Steći će i veštine korišćenja odgovarajuće opreme, sredstava i pribora za rad, kako da dekorišu i prezentuju pripremljenu hranu, čuvaju gotovu hranu, održavaju higijenu i poznavanje i primena HACCP standarda - objašnjava on.

Kandidati prijave mogu poslati do 10. septembra na sajt Studentskog centra ili lično u direkciji ustanove u Svetozara Markovića 56. Svi prijavljeni će biti pozvani na razgovor, od 13. do 19. septembra, a za najbolje polaznike je obezbeđen posao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike