Ugradnjom novog lifta "Gradsko stambeno" pokazalo solidarnost sa stanarima "televizorke" koja je izgorela u martu

21.10.2020

11:21

0

Ugrađeni lift u višespratnici na Novom Beogradu je u potpunosti usaglašen sa važecim propisima u pogledu bezbednosti i upotrebe - tvrde u ovom preduzeću

Ugradnjom novog lifta "Gradsko stambeno" pokazalo solidarnost sa stanarima "televizorke" koja je izgorela u martu
Copyright Printscreen/N1

Višespratnica u Ulici Milutina Milankovića broj 110 na Novom Beogradu, u kojoj je stradalo šestoro stanara u požaru koji se dogodio u martu ove godine, dobiće nov lift od JP “Gradsko stambeno”, kao znak solidarnosti sa ugroženim građanima.

U preduzeću kažu da je ugradnja novog lifta pomogla da se više od stotinu stanara lakše opravi nakon nesreće.

– Želeli smo da podržimo i da pokažemo solidarnost sa ugroženim građanima, čija je zgrada proletos, nažalost, nastradala u požaru – saopštili su oni.

Unsplash/Ilustracija

Iz “Gradsko stambeno” ističu da znaju da je zgrada kao mesto stanovanja bitna za svakog pojedinca, kao i da će uvek biti spremni da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

– Ugradnja lifta je, inače, investiciono ulaganje, za koje JP “Gradsko stambeno” daje najpovoljnije mogućnosti otplate i do 60 mesečnih rata za sve sugrađane, a tekuće održavanje se dalje odvija prema standardnom ugovoru sa stambenom zajednicom – dodaje portparol ovog preduzeća Igor Ćurčić.

Ugrađeni lift u toj višespratnici na Novom Beogradu je u potpunosti usaglašen sa važecim propisima u pogledu bezbednosti i upotrebe, a kako Ćurčić napominje, investicioni radovi velikog obima i vrednosti izvedeni su bez ikakvog dodatnog zaduživanja stanara.

Podsetimo, požar u zgradi u Ulici Milutina Milankovića izbio je početkom marta kada je jedan od stanara, koji je koristio bocu sa kiseonikom, zapalio cigaru i tako izazvao eksploziju.

Tokom požara, neki radijatori po stanovima su eksplodirali, struja se bila isključena, i voda sa viših spratova se slivala.

U ovoj tragediji, nažalost, šest osoba je izgubilo život.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike