Hladni radijatori u prestoničkim domovima, iz "Beogradskih elektrana" otkrivaju zašto

21.10.2020

12:57

0

Hladni radijatori u prestoničkim domovima, iz "Beogradskih elektrana" otkrivaju zašto
Copyright Profimedia

Hladni radijatori biće građanima Beograda sve do večeras, zbog temperature spoljašnjeg vazduha koja iznosi 16 stepeni Celzijusa, saopštili su iz JKP “Beogradskih elektrana”.

Kako navode u ovom preduzeću, u skladu sa Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, isporuka toplotne energije prekinuta je danas u podne.

– Sve toplotne predajne stanice, kojih u sistemu daljinskog grejanja ima više od 9.000, su automatizovane, imaju senzore na spoljašnjoj strani objekta i mere temperaturu vazduha u njegovom okruženju. U skladu sa Odlukom o snabdevanju, kada su spoljašnje temperature vazduha više od 15 stepeni Celzijusa, automatski ventil u predajnoj stanici zatvara protok toplotne energije kroz objekat – rekli su oni.

Pixabay/USA-Reiseblogger

Iz “Beogradskih elektrana” napominju da se grejanje prekida kada temperature više od 15 stepeni traju duže od dva sata, kao i da ponovna isporuka toplotne energije počinje kada ista bude 12 stepeni ili niže.

– Prekid ne može biti kraći od četiri sata. Takođe, nema grejanja ako temperature više od 15 stepeni traju duže od 10 sati i kada je između šest i devet sati viša od 12 stepeni Celzijusa – dodaju oni.

Podsetimo, zvanična grejna sezona u Beogradu traje od 15. oktobra do 15. aprila, ali može da bude produžena u slučaju niskih temperatura.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike