Grejanje počelo uz uobičajene probleme: "Ceo dan se smrzavamo, niko se ne javlja na telefon za kvarove"

14.10.2020

14:49 >> 11:36

0

Od pet solitera na Banjici radijatori su hladni u tri - žali se D. B. koji živi u ovom delu prestonice

Grejanje počelo uz uobičajene probleme: "Ceo dan se smrzavamo, niko se ne javlja na telefon za kvarove"
Copyright Profimedia

Grejna sezona startovala je danas u Beogradu, a sa njom i uobičajeni problemi u sistemu kojim se greje više od 300.000 stanova.

– Ceo dan nemamo grejanje, hladni su radijatori, zvali smo ‘Beogradske elektrane’ i rekli su nam da su ekipe izašle na teren, ali ih ceo dan nema – žali se D. B. koji živi na Banjici.

Prema njegovim rečima, od pet solitera na Banjici radijatori su hladni u tri.

– Zvali smo ‘Beogradske elektrane’ jutros i rekli su da ekipe dolaze da reše problem, ali njih nema – kaže on za 24sedam, dodajući da se ceo dan on i njegova porodica smrzava, kao i da se operateri za prijavu kvara ne javljaju na broj telefona koji se nalazi na sajtu preduzeća.

Da grejanje danas nije pušteno tvrde i stanari Ulice Admirala Geprata.

– Svake godine je ista priča! I juče i danas su radijatori hladni, iako su prethodnih dana najavili da će grejanje pustiti danas – kaže stanarka ove ulice na Savskom vencu.

Pixabay/USA-Reiseblogger

Iz “Beogradskih elektrana” saopštili su da svi toplotni izvori (14 toplana i 22 kotlarnice) od jutros u šest časova isporučuju toplotnu energiju i stabilno funkcionišu, kao i da sistemskih poremećaja u proizvodnom sektoru nema. Takođe, podsetili su da su od 1. oktobra obavljene funkcionalne probe.

– Do 15. oktobra grejemo ukoliko je prosečna temperatura ispod 12 stepeni Celzijusa. Posle 15. oktobra, kada počinje grejna sezona, grejemo u punom režimu, osim ako temperatura bude iznad 15 stepeni – naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Sistem daljinskog grejanja Beograda čini 36 toplotnih izvora, više od 9.000 toplotnih predajnih stanica i u njima više od 40.000 pumpi i druge opreme, kao i više od 1.600 kilometara toplovodnih cevi.

Prijava kvara

Ukoliko se desi da čitava zgrada slučajno zbog nekih problema nije dobila grejanje, stanari kvar mogu prijaviti na telefon 011/2093-011, a curenje vode iz instalacija i slične probleme na telefon 011/2093-100.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike