Blokirana Nemanjina: Protest studenata za smanjenje školarine i bolje obrazovanje

22.10.2020

12:28 >> 14:39

0

Blokirana Nemanjina: Protest studenata za smanjenje školarine i bolje obrazovanje
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Studenti okupljeni u Inicijativi “Kreni, promeni” blokirali su Nemanjinu ulicu u znak protesta za smanjenje školarina za 30 odsto i bolje uslove obrazovanja.

Naime, oko podneva okupili su se ispred Ministarsta prosvete, a Nemanjinu ulicu išarali su transparentima “Obrazovanje vredi, a država štedi”, “Nećemo preko”, “Mi smo samo broj indeksa”….

Organizator protesta Nikola Arsenić istakao je da Ministarstvo prosvete ne reaguje ni nakon 20.000 zahteva za smanjenje školarine, koje su upućene na najrazličitije načine, između ostalog i putem peticije.

Ministre čujete li nas?Blokiramo ulicu sa preko 3000 mejlova ministru!✊🏻📝 Dodjite u četvrtak!

Posted by Kreni-Promeni on Уторак, 20. октобар 2020.

Podseća na izjavu ministra Mladena Šarčevića da mejlovi u kojima su studenti istakli svoje zahteve nisu stigli do njega i tvrdi da je ministru i njegovom kabinetu oko 4.000 mejlova, a neki od njih su odštampani i izlepljeni po banderama nedaleko od zgrade Ministarstva.

Takođe, najavio je da će sledeće nedelje, ukoliko Ministarstvo ostane nemo na njihove zahteve, “otići kod jedinog studentu čiji će glas možda hteti da čuju, i pozvati predsednika Srbije na partiju basketa”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike