Đaći će biti bezbedniji na putu od kuće do škole: Uređene zone obrazovnih ustanova u Kovačevcu i Koraćici

01.08.2022

17:29

0

Predsednik Mesne zajednice "Kovačevac" Slobodan Petrović kazao je da će bezbednost učesnika u saobraćaju u ovom selu biti znatno povećana

Đaći će biti bezbedniji na putu od kuće do škole: Uređene zone obrazovnih ustanova u Kovačevcu i Koraćici
43e4e3f91b8f57bd9ec57f1a0479e1b8_4065229305 - Copyright Beoinfo

Učenici osnovnih škola "Živomir Savković" u Kovačevcu i "Kosta Đukić" u Koraćici biće bezbedniji na putu od kuće do škole budući da se privode kraju radovi na uređenju zone dve pomenute škole, koje se nalaze na državnim putevima.

Direktorka OŠ "Živomir Savković", Milijana Krstić, izjavila je da je sve što je urađeno za školu veoma značajno, jer imajući u vidu da je ulica veoma frekvetna, uređenjem zone škole višestruko se povećava bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Predsednik Mesne zajednice "Kovačevac" Slobodan Petrović kazao je da će bezbednost učesnika u saobraćaju u ovom selu biti znatno povećana.

Pixabay
 

Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima gradske opštine Mladenovac, kaže da je ova komisija u proteklom periodu pokrenula niz inicijativa u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, naročito ranjivih kategorija.

- Od radova je ostalo da se dovrši obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije. Uređuje se i zona Osnovne škole "Kosta Đukić" u Koraćici, a prethodno su završene zone škola "Bisa Simić" u Velikoj Krsni, "Kosta Đukić" u Markovcu i "Momčilo Živojinović" u Duboni. Postavljen je merač brzine u zoni OŠ "Sveti Sava" u Bataševu, kao i na brdu Debeljak - dodao je Ivanović.

Iz opštine Mladenovac su saopštili da će u narednom periodu biti uređena i zona izdvojenog odeljenja OŠ "Sveti Sava" u Mladenovcu selu, čime će sve škole na državnim putevima biti uređene u skladu sa važećim standardima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike