"Provetravanje" u upravi Grada Beograda: Kako će izgledati novi sastav - koji sekretar će ostati, a koji će tražiti novi posao?

13.07.2022

08:58

0

Nekima mandat ističe 15. jula, a neki će da podnesu ostavku

"Provetravanje" u upravi Grada Beograda: Kako će izgledati novi sastav - koji sekretar će ostati, a koji će tražiti novi posao?
gradska uprava Beograd - Copyright Printscreen/Google Maps

Novi sastav gradske uprave neće biti ni nalik starom, jer odlaze čelnici iz sedam sekretarijata - pojedinima mandat ističe, dok će deo njih podneti ostavku.

Reč je o Nemanji Stajiću, koji je bio zadužen za poslove legalizacije, Slavku Gaku sekretaru za obrazovanje i dečju zaštitu, Nataši Stanisavljević koja je rukovodila socijalnom zaštitom, Jovici Vasiljević sekretaru za javni prevoz, i Dušanu Rafailoviću kome je bio poveren Sekretarijat za saobraćaj.

Nova lica gledaćemo i u Sekretarijatu za privredu, sa čijeg čela odlazi Milinko Veličković, kao i u Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove, gde je dosad bio Nikola Kovačević.

24sedam/Goran Sivački
Ilustracija

- Umesto onih kojima mandat ističe 15. jula, biće imenovani vršioci dužnosti do sprovođenja konkursa, jer se gradski sekretari tako biraju. Gradska uprava će do kraja nedelje raspisati konkurs, na koji se mogu prijaviti i oni koji su već bili na čelu nekog sekretarijata. Od svih navedenih imena, ne ističe svima mandat 15. jula, već će neki i da podnesu ostavku - rekli su za "Novosti".

Fotelja u 27. marta nije upitna sekretarki za imovinske i prave poslove Tatjani Parpuri i Bojani Radaković, koja je na čelu odeljenja za urbanizam i građevinske poslove. Takođe, Sonja Božović-Podunavac i dalje će biti zadužena za inspekcijske poslove, a Luka Petrović za investicije.

Još nije poznato koja nova lica ulaze u gradsku upravu i koji sektori će im biti povereni, već će to biti obelodanjeno kada budu poznati rezultati konkursa Grada za zapošljavanje novih sekretara, koji bi trebalo da bude raspisan u narednim danima.

Takođe, u gradskoj upravo pominjalo se da će umesto Ivana Karla, novi sekretar kulture biti Gordana Goncić, koja već radi u ovom odeljenju uprave Grada ili Ana Ilić, viša savetnica premijerke Srbije za kreativne industrije.

Navodno, aktuelnog direktora CEBEF Damira Handanovića mogao bi da nasledi Marko Čkonjević, filmski radnik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike