MOJ BEOGRAD Milica Kon: Najlepše zalaske sunca gledala sam sa krovova zgrada

25.06.2022

17:30

0

Voditeljka za 24sedam otkriva šta je za nju zaštitni znak Beograda, koja pesma joj prva padne na pamet kada pomisli na ovaj grad

MOJ BEOGRAD Milica Kon: Najlepše zalaske sunca gledala sam sa krovova zgrada
Milica Kon - Copyright Instagram printscreen/milicakon

Voditeljka Milica Kon za 24sedam otkriva šta je za nju zaštitni znak Beograda, koja pesma joj prva padne na pamet kada pomisli na ovaj grad, ali i po čemu se to današnja prestonica razlikuje u odnosu na onu, od pre 20 godina.

"Zaštitni znak Beograda za mene su njegove reke, ušće, i ta neverovatna sreća da živimo na ulivanju jedne reke u drugu - to je velika vrednost za jedan grad. Naravno, tu je i neizostavan spomenik Pobednik na Kalemegdanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milica Kon (@milicakon)

Prva pesma koja mi padne na pamet kada pomislim na ovaj grad je numera od grupe "Alisa" - Kesten.

Najlepše zalaske sunca u srpskoj prestonici gledala sam sa krovova naših zgrada, na periferiji. Često prisustvujemo i prelepim zalascima kad krenemo na neki put van grada i nebo je pri zalasku neopisivo.

Često mi dolaze prijatelji iz inostranstva u gostima i na spisku za "obavezno posetiti" tu se uvek nađu Skadarlija, Kosančićev venac, tura podzemni Beograd, crkve.. a neizostavan je i noćni provod za koji kažu da se nigde tako nisu proveli kao ovde.

Ovaj grad se promenio, i to baš dosta. Najviše mi se sviđa pešački prelaz kod Doma omladine, koji je prvi dijagonalni pešački prelaz u centru grada, i koji mnogo znači."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike