Fekalno jezero na Voždovcu konačno bi trebalo da bude isušeno

27.10.2020

11:40 >> 11:44

0

Višegodišnji problem stanovnika Kumodraža, Braće Jerković i Stepe Stepanović uskoro će biti rešen, kažu iz ove gradske opštine

Fekalno jezero na Voždovcu konačno bi trebalo da bude isušeno
Copyright Facebook/GO Voždovac

Fekalno jezero koje već godinama stvara problem žiteljima naselja Kumodraž, Braće Jerković i Stepa Stepanović uskoro bi trebalo da bude isušeno, najavljuju iz gradske opštine Voždovac.

Bara sa otpadnim vodama koja je formirana između tri voždovačka naselja već godinama zadaje problem stanovnicima ove beogradske opštine zbog neprijatnih mirisa, gomilanja insekata i kreketanja žaba.

– Fekalno jezero koje je višegodišnji problem uskoro će postati prošlost. Zajedničkim angažovanjem Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Javnog vodoprivrednog preduzeća “Beogradvode” i Gradske opštine Voždovac, pronalazi se rešenje za ispumpavanje fekalnog jezera i uređenja sliva Kumodraškog potoka – rekli su iz GO Voždovac.

Inače, jezero je nastalo na neuređenom delu Kumodraškog potoka. Na uzvodnom delu potoka, koji prolazi kroz Kumodraž, upušta se nekoliko neuslovnih i nelegalnih linija fekalne kanalizacije. Za odvođenje upotrebljenih voda njih koriste i stambeni objekti izgrađeni u ulicama u kojima nema izvedene gradske kanalizacione mreže.

Takođe, građevinske firme su otpadni materijal iz naselja Stepa Stepanović nasipale u Kumodraški potok, pa su tone šuta zatvorile izlaz vodi koja se akumulirala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike