Zabraniti da se u špicu u vozilu nalazi jedna osoba? Šapić o ključnim problemima i prvim koracima na čelu prestonice

21.06.2022

09:10

0

Dan nakon što je postao gradonačelnik srpske prestonice naglasio je da će se sve dobre stvari koje su u prethodnom periodu urađene nastaviti i tokom njegovog mandata

Zabraniti da se u špicu u vozilu nalazi jedna osoba? Šapić o ključnim problemima i prvim koracima na čelu prestonice
aleksandar šapić (6) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić naglasio je u gostovanju na RTS, dan nakon što je izabran za prvog čoveka srpske prestonice, da će prioritet tokom njegovog mandata biti da Beograd bude šampion u svim oblastima, te da će se sve dobre stvari koje su u prethodnom periodu urađene nastaviti i tokom njegovog mandata, a da će ono što nije dobro pokušati da promeni.

Kako je dalje istakao, on će nastaviti sa svim dobrim projektima, a najvažnije da se, u teškim međunarodnim okolnostima, obezbede topli domovi, komunalni red i javni prevoz.

Tanjug/Sava Radanović
 

- To je prioritet i najvažnija stvar. Naravno da nećemo odustati ni od velikih kapitalnih stvari - i obilaznice, metroa, i prerađivača otpadnih voda, rekonstrukcije bulevara, škola, obdaništa, vrtića... - rekao je Šapić.

Kada je reč o ključnim problemima u Beogradu, gradonačelnik je napomenuo da se oni ne mogu rešiti u roku od mesec dana. Naglašava da je ekologija sastavni deo života i da su u prestonici glavni problemi saobraćaj i ložišta.

- Ukoliko želimo čist vazduh moramo svi biti spremni na žrtvu - rekao je Šapić. 

On je kao primer rešenja za zagađenje naveo praksu nekih zemalja u kojima postoje režimi vožnje kada je, na primer, u saobraćajnom špicu zabranjeno da se u vozilu nalazi jedna osoba.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Otvorena vrata za opoziciju

Ističe da će vrata njegovog kabineta biti otvorena za sve predloge opozicije.

- I konstruktivne i kritike, i njih ćemo da poslušamo, iz kritike možete da izvučete neku poruku i budete bolji - rekao je Šapić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/ RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike