Sezona na Adi Ciganliji kasni: Nadležni apeluju - potrebno je da temperatura vode dostigne sledeću brojku

31.05.2022

19:45

0

Sve dok zastavica ne bude podignuta na goste se apeluje da vreme provode na plaži, sunčajući se i odmarajući, ali da ne ulaze u vodu i kupaju se

Sezona na Adi Ciganliji kasni: Nadležni apeluju - potrebno je da temperatura vode dostigne sledeću brojku
24sedam/Goran Sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Sezona na Adi Ciganliji ove godine počeće nešto kasnije, odnosno tek 27. juna, ali ugostitelji sa „beogradskog mora” već se spremaju za lepše dane, znajući da će im više temperature odmah dovesti i veliki broj gostiju.

Jer, rano je za primorje, a boravak pored vode uvek godi, pogotovo kada se rashlađenje nalazi u samom centru grada. Još ako se uzme u obzir da se na Adi nalazi i veliki broj staza za šetanje, sadržaja koji će vam pomoći da se rekreirate, ali i brojni lokali u kojima se možete odmoriti – jasno je zašto je baš ovo mesto prvi izbor Beograđana kad god imaju slobodan dan.

- Od petka smo imali manje ljudi zbog lošeg vremena, a i zato što je jezero bilo ograđeno zbog Svetskog kupa. Čim vreme bude lepše, očekujemo da plaže budu pune – kaže Maja Pavlović, iz JP "Ada Ciganlija", piše "Poitika".

24sedam/Goran Sivački
 

Naravno, sve dok podignuta zastavica ne označi početak nove sezone, na goste se apeluje da vreme na Adi provode na plaži, sunčajući se i odmarajući, ali da ne ulaze u vodu.

- Kupanje je zabranjeno i svaki ulazak u vodu je na sopstvenu odgovornost. Kada sezona 27. juna bude otvorena, pored Savskog jezera biće spasilačke ekipe, hitna pomoć i sve druge dežurne službe i tek onda će plivanje biti bezbedno  - ističe Pavlovićeva.

Voda na Adi je još hladna i nije prijatna za posetioce. Trenutno iznosi oko 17 stepeni, a za plivanje je potrebno da se zagreje do oko 22 stepena.

Letnja sezona na Adi Ciganliji počinjala je već deset godina podizanjem "plave zastavice", međunarodnog priznanja i garanta ispunjenosti svih parametara koji se odnose na bezbednost na samom kupalištu, uređenost plaže, spasilačke službe i čistoću vode u Savskom jezeru. Obično „legalno” kupanje startovalo je oko 20. juna i trajalo do prve ili druge nedelje septembra.

- Ove godine odlučili smo da sezona počne 27. juna zbog toga što se vikend pre tog datuma na našem jezeru održava jedno veliko sportsko takmičenje - objašnjava Maja Pavlović.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Politika

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike