Na prestoničke ulice uskoro stiže 500 novih taksi vozila! Evo kakav su ispit vozači morali da polažu

26.05.2022

13:48

0

Rešenje sam potpisao juče i ono je odmah obavljeno u Službenom listu Grada Beograda - kazao je Vesić

Na prestoničke ulice uskoro stiže 500 novih taksi vozila! Evo kakav su ispit vozači morali da polažu
Taksi/ilustracija - Copyright Profimedia

Grad Beograd omogućio je da u sistem taksi prevoza uđe još 500 taksista, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dodajući da će s ovim povećanjem broj taksi vozila u Beogradu iznositi 6.410.

Vesić je takođe rekao da je na osnovu programa potreba za taksi prevozom u javnom prevozu Beograda, planirano da do 2027. godine Beograd ima 7.006 taksi vozila.

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Dodatnih 500 taksista trebalo bi da bude na ulicama grada za jednog do dva meseca.

- Rešenje sam potpisao juče i ono je odmah obavljeno u Službenom listu Grada Beograda i tako stupilo na snagu. U sistem javnog prevoza u Beogradu broj taksi vozila biće, dakle, povećan za 500. Sa ovim povećanjem, broj taksi vozila u Beogradu iznosiće 6.410 - rekao je Vesić.

Ispit poznavanja grada za one koji su se prijavili da žele da budu novi taksisti u međuvremenu je obavljen, dodao je Vesić, tako da će Beograd imati veći broj taksi vozila.

- Nastavljamo sa unapređenjem taksi prevoza. Podsećam da je država obezbedila subvencije za kupovinu vozila, a razgovaramo o tome šta možemo dodatno da uradimo kako bi se ova usluga u javnom prevozu poboljšala. Cilj je dakle da do 2027. imamo, prema planu, optimalan broj vozila u gradu, a to je 7.006 - zaključio je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike