Uništeno 16 kontejnera na Čukarici: Nepoznate osobe izvukle i reciklabilni otpad, šteta - milionska!

26.05.2022

09:20

0

Iz JKP "Gradske čistoće" kažu da će šteta biti sanirana do kraja dana

Uništeno 16 kontejnera na Čukarici: Nepoznate osobe izvukle i reciklabilni otpad, šteta - milionska!
rtv - Copyright RTV

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća", ali i svi Beograđani pretrpeli su veliku štetu kada su nesavesni pojedinci na opštini Čukarica juče polomili čak 16 nadzemnih delova podzemnih kontejnera, namenjenih odlaganju reciklabila.

- JKP "Gradska čistoća", Grad Beograd, ali i svi Beograđani pretrpeli su štetu u okvirnom iznosu od oko 3,2 miliona dinara, kada su nesavesni pojedinci na Čukarica polomili 16 nadzemnih delova podzemnih kontejnera namenjenih odlaganju reciklabila - rekla je za Tanjug Marija Milošević iz JKP “Gradska čistoća”.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Miloševićeva je dodala da su nesavesna lica iz podzemnih kontejnera izvukla i reciklabilni otpad i dodano oštetili to preduzeće.

- Materijalna šteta u otpadu se ne može izračunati, jer preduzeće nema tačna saznanja o količini reciklabila koja se tokom noći nalazila u uništenim sudovima - kazala je Milošević.

Ona je osudila ovaj vandalizam i uništavanje gradske imovine, navodeći da je "Čistoća" podnelo krivične prijave protiv NN lica.

- Ovakvo postupanje zaslužuje svaku osudu. Apelujemo i na sve savesne građane da ovakvo ponašanje pojedinaca uvek prijave nadležnima - rekla je Milošević.

Dodala je da će do kraja dana šteta biti sanirana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike