Kiša im nije upropastila najlepši dan u životu: Više od 20 parova zajedno izgovorilo sudbonosno "da" u centru Beograda (FOTO/VIDEO)

29.05.2022

10:59

0

Bilo je i starijih i mlađih koji su odlučili da baš na "Kolektivnom venčanju" stupe u brak s voljenom osobom

Kiša im nije upropastila najlepši dan u životu: Više od 20 parova zajedno izgovorilo sudbonosno "da" u centru Beograda (FOTO/VIDEO)
24sedam/Jovana Beloica

Uprkos kiši i lošem vremenu danas je ispred Skupštine grada Beograda diše od dvadesetak parova izgovorilo sudbonosno "da", na tradicionalnoj manifestaciji "Kolektivno venčanje", koja se održala po 22.put.

Svi parovi su bili sređeni, nasmejani i spremni za ovaj veliki dan u životu. Generacije su među parovima raznolike, te je tako bilo i starijih i mlađih koji su odlučili da baš na "Kolektivnom vencanju" stupe u brak s voljenom osobom.

24sedam

Okupljanje parova je bilo na Trgu Nikole Pašića od 9 časova, odakle su prošetali do Skupštine grada. Nakon toga novopečeni mladenci su otišli na svečani ručak u poznatu boemsku beogradsku četvrt Skadarliju.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je pojedinačno svim mladencima i poželeo sreću u budućem zajedničkom životu.

24sedam/Jovana Beloica
 

Uprkos vremenu mladenci su odigrali i prvi ples, a događaj su uveličali i beli golubovi koji su pušteni nakon toga. 

Tradicija

Inače, ova manifestacija se održava još od 1999. godine, a sa izuzetkom 2020. zbog pandemije koronavirusa.

Manifestacija je održana upravo prvi put upravo godine kada je naša zemlja NATO napadao, bacajući bombe, ali su uspeli da se ipak događaj održi, te su uglavnom i učestvovali parovi sa Kosova i Metohije.

Pokrovitelj događaja je Grad Beograd.

Bonus video:

24sedam/Jovana Vrećo

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti