Traženje parking mesta više neće biti problem: U planu izgradnja podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici

31.10.2020

19:00 >> 08:22

0

Njen kapacitet je 284 parking mesta, ali i prostor za 40 bicikala i motocikala, kao i punjače za električna vozila

Traženje parking mesta više neće biti problem: U planu izgradnja podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici
Copyright Foto: Centar za planiranje urbanog razvoja CEP/ Urbanistički projekat

Vlajkovićeva ulica trebalo bi da dobije podzemnu garažu sa 284 parking mesta, a javna prezentacija urbanističkog projekta za njenu izgradnju biće dostupna od 5. do 12. novembra u zgradi Gradske uprave.

Garaža će se nalaziti u okviru kompleksa Narodne skupštine, a kako se navodi u dokumentaciji, planirana je izgradnja četiri podzemne etaže. Njen kapacitet je 284 parking mesta, ukupne bruto površine 10.000 m2. Osim prostora za parkiranje putničkih automobila, u sklopu garaže predviđen je i parking za 40 bicikala i motocikala, punjači za električna vozila, kao i službene, pomoćne i tehničke prostorije.

Foto: Centar za planiranje urbanog razvoja CEP/ Urbanistički projekat

Automobili će u garažu ulaziti kroz Vlajkovićevu ulicu, dok će izlaziti u Kosovsku, dok će rampe za ulaz, odnosno izlaz imati po dve saobraćajne trake i po dva uređaja za kontrolu pristupa. Za pešake će biti predviđen ulaz iz, takođe, Vlajkovićeve ulice, a moći će da joj pristupe i u sklopu javnih površina na krovu garaže.

Foto: Centar za planiranje urbanog razvoja CEP/ Urbanistički projekat

Na nultom nivou nalaziće se službene prostorije za naplatu karata, toaleti, kao i prostorije za parkiranje dvotočkaša, dok će druge dve etaže imati po 93 parking mesta, a četvrta još 98.

U planu je i da se krov garaže ozeleni, te će biti uređen i oblikovan u skladu sa ambijentom preostalog dela parka. Predviđeno je i delimično vraćanje u prvobitno stanje – preoblikovanje postojećeg platoa, popločavanje platoa i pešačkih staza, ozelenjavanje, osvetljenje.

Investitor projekta je “CSI Parking Investment DOO”, sa kojim je Grad potpisao ugovor o koncesiji o izgradnji četiri podzemne garaže u junu 2019. godine, a nosilac izrade urbanističkog projekta je “Centar za planiranje urbanog razvoja – CEP”.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike