"Ovo je za 60 dana zatvora momentalno": Oglasio se Okanović nakon jučerašnjeg incidenta na Vidikovcu - bahati vozač umalo pokosio pešaka!

01.05.2022

21:10

0

Autor: M.P.

Preticao kolonu na punoj liniji

"Ovo je za 60 dana zatvora momentalno": Oglasio se Okanović nakon jučerašnjeg incidenta na Vidikovcu - bahati vozač umalo pokosio pešaka!
Copyright Printscreen / YouTube

Još jedan snimak nasilničke vožnje zaprepastio je sugrađane na Vidikovcu, a povodom istog oglasio se i Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja tražeći zatvorsku kaznu za vozača.

Na društvenim mrežama juče se pojavio snimak, na kojem se vidi kako je žena krenula da prelazi ulicu na pešačkom prelazu, kada joj je uredno stao jedan od vozača, ali nije očekivala ono što će uslediti.

Naime, dok je prelazila, iz iste kolone se pojavio bahati vozač iz pravca Vidikovca, koji je odlučio da pretekne celu kolonu na punoj liniji, direktno ugrožavajući vozače u koloni iz suprotnog smera, ali i ženu koja je prelazila ulicu na propisan način.

Sekunde su je delile da bude oborena. Žena je refleksno otišla korak u nazad, a zatim verovatno u stanju šoka, otrčala nazad na trotoar. 

 

 

Povodom ovog nemilog događaja oglasio se i Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja na svom Tviter nalogu.

- Očekujem 60 dana zatvora plus sve ostalo po zakonu. U ovoj situaciji, da je petoro dece izašlo na putanju ovog siledžije, svo petoro bi poginulo - napomenuo je Okanović.

 

 

Da je reč o jednoj veoma opasnoj prestoničkoj saobraćajnici, ranije je za Telegraf.rs potvrdila  sugrađanka koja živi u tom beogradskom naselju.

- Pešački prelaz kod crkve u Ulici Kneza Višeslava veoma je problematičan, iako se čak nalazi i na ležećem policajcu, te bi bilo logično da automobili na toj deonici moraju da uspore. Ipak, to nije slučaj. Više puta se dogodilo da me, i pored sveg opreza, zamalo udari automobil, a bila sam svedok i kada se to dešavalo drugima - rekla je i dodala:

- Glavni problem je što, kada se u poslepodnevnim satima na tom delu puta stvore kolone, neki vozači nemaju strpljenja. Dakle, čak i ako dobro pazite, ako vam u obe trake vozači stanu da vas propuste, može da se desi da izleti neko kome je na pamet palo da obilazi kolonu. Retke su situacije u kojima možete da ih primetite, što zbog kolone, što zbog krivine. Pri prelasku tog konkretnog pešačkog prelaza nikad nije dovoljno opreznosti - navodi naša sagovornica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike