Zmija požurila na prvi čas: Nesvakidašnji prizor na Voždovcu! (FOTO)

25.04.2022

12:14

1

Autor: M.P.

Ubrzo je uhvaćena

Zmija požurila na prvi čas: Nesvakidašnji prizor na Voždovcu! (FOTO)
Zmija/Ilustracija - Copyright Pixabay

Na društvenim mrežama juče se pojavila fotografija zmije na Voždovcu koja se uputila ka ulazu u Osnovnu školu "Branislav Nušić".

Iako nije novina da se zmije češće viđaju sa prvim prolećnim zracima, nije svejedno kada vam prepreči put usred grada, a pogotovo ne na putu do ulaza u školu.

printscreen/instagram/serbia_alive Beograd
 

Isprva se pomislilo da je reč o divljoj zmiji, ali je autor fotografije, naknadno objasnio da je po zmiju došao neki čovek koji ju je uzeo i otišao.

Stoga se pretpostavlja da je ova zmija samo zalutala iz svog doma i odlučila da ode na čas, ni ne znajući da nedeljom nema nastave. Srećom, po učenike i profesore.

Prevoze se kolima

Često ih sugrađani donesu kolima sa nekih izletišta, kako zmije vole da se zavuku u automobil, ispod blatobrana, haube u gepeku.

Takođe, često dolaze i s ribolovacima koji snabdevaju pijačne tezge i ribarnice.

Čuveni "ukrotitelj" zmija Vladica Stanković kaže da je zmije pronalazio i na čudnim mestima, poput: motora automobila, skutera, ali i u šivaćoj mašini!

Najviše prijava uglavnom stiže sa opštine Stari grad, zbog blizine Kalemegdana i reke. Prošle godine su se Veterini Beograd javljali i iz Rakovice, Kaluđerice, Borče, ali je jedan slučaj ostao posebno upamćen - zmija u Kosovskoj ulici, u strogom centru grada.

Ukoliko naiđete na zmiju treba da pozovete "Veterinu Beograd". Kontakt telefon službe zoohigijene je 011 329-30-99, ovaj broj možete pozvati svakog radnog dana od 7 do 22 časa.

Ostale dežurne kontakte možete pronaći na sajtu JKP "Veterina Beograd". Zmije su zaštićene vrste životinja i ne smeju se ubijati, napominje Blic.

Nema konkretnih preporuka kako zadržati zmiju na prostoru gde se zatekla, osim da se ne dira i da se, ukoliko je moguće, zatvore vrata prostorije gde se ona nalazi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike