Objavljena konačna rang-lista! Poznato koliko beogradskih srednjoškolaca dobija jednokratna novčana sredstva

12.04.2022

15:50

0

Objavljena konačna rang-lista! Poznato koliko beogradskih srednjoškolaca dobija jednokratna novčana sredstva
Ilustracija - Copyright Profimedia

Fondacija za mlade talente Grada Beograda objavila je konačnu rang-listu za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima srednjih škola sa teritorije Beograda prema kojoj je ukupno 43 dece dobilo jednokratna novčana sredstva, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.


On je istakao da je ukupno dodeljeno 11.846.561,10 dinara bruto.

- Fondacija je 11. februara 2022. godine raspisala konkurs radi nabavke neophodne opreme na iznos od 12 miliona dinara. Uslove konkursa ispunilo je 50 dece, dok sedmoro dece nije ispunilo neki od propisanih uslova. Od 50 njih koji ispunjavaju uslove konkursa, 43 je srednjoškolaca kojima su odobrena novčana sredstva prema konačnoj rang-listi, i to za 19 talentovanih učenika u oblasti nauke, 11 u oblasti umetnosti i 13 u oblasti sporta - rekao je Vesić.
Zamenik gradonačelnika Grada Beograda, Goran Vesić ATA Images/Antonio Ahel
 


Vesić je naglasio da je rok za prijavljivanje bio do 4. marta, do kada je pristiglo ukupno 57 prijava.

- Fondacija za mlade talente uputila je zahtev ka Gradu Beogradu, na šta smo dali saglasnost, da se poveća budžet za konkurs za još 2.000.000 dinara, kako bi novčana sredstva dobilo još sedmoro dece. Time će novčana sredstva ove godine dobiti sva deca koja su ispunila sve uslove propisane konkursom. Ove godine, novčana sredstva za nabavku neophodne opreme za dalje negovanje talenta, i to maksimum 300.000 dinara po kandidatu, dobili su srednjoškolci za kupovinu muzičkih instrumenata – viole, horne, flaute, klavira i drugih. Naučnici su dobili sredstva za kupovinu neophodne literature, računara i računarske opreme, dok su prvi put do sada, pored opreme za streljaštvo i šah, dodeljena novčana sredstva za kupovinu opreme za umetničko klizanje i kung-fu savate - objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, od 2016. godine pa zaključno sa konkursom 2019. godine realizovana su uspešno četiri konkursa. 

- Jednokratnu novčanu pomoć za nabavku neophodne opreme radi daljeg negovanja talenta dobilo je do sada 217 dece, dok je do sada Fondacija pomogla preko 250 talentovane dece. Fondacija je još jednom pokazala posvećenost u pružanju pomoći mladim talentima slabijeg materijalnog stanja, kako bi nastavili sa razvijanjem svojih potencijala. Istovremeno, ova fondacija se trudi da svojim radom unapređuje položaj dece i mladih kreiranjem uslova za napredovanje i usavršavanje. Fondacija, u saradnji sa Gradom Beogradom i društveno odgovornim kompanijama, pomaže sve većem broju mladih, kako bi im omogućila neophodna novčana sredstva i doprinela daljem razvoju njihovih talenata - zaključio je Vesić.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike