Milion evra za uklanjanje grafita u Beogradu: Propisi izmenjeni, investitori imaju jednu važnu obavezu

28.03.2022

11:44

0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da je poruka svim građanima i građankama da čuvaju prestonicu

Milion evra za uklanjanje grafita u Beogradu: Propisi izmenjeni, investitori imaju jednu važnu obavezu
uklanjanje grafita (3) - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas mašinskom uklanjanju grafita u podzemnom prolazu na Zelenom vencu i najavio rekonstrukciju tog prostora. 


Vesić je istakao da je Grad Beograd samo ove godine izdvojio oko milion evra za uklanjanje grafita sa beogradskih ulica.
Beoinfo
 

- Nažalost, za taj iznos smo mogli da izgradimo pola vrtića, odnosno za dve godine smo izgubili jedan vrtić. Poruka svim građankama i građanima je da ne pišu grafite i da čuvaju prestonicu. Na taj način ćemo uštedeti novac, a naš grad će biti lepši - poručio je Vesić.

Beoinfo
 

On je rekao da su obezbeđenje nove mašine za uklanjanje grafita, kao i antigrafit boja koja onemogućava ispisivanje novih. 

- Izmenjeni su propisi, tako da sada svi investitori imaju obavezu da do dva metra visine na fasadama imaju antigrafit boju koja omogućava da se svaki sledeći grafit ukloni običnom vodom - kazao je Vesić. 

Beoinfo
 


Kada je reč o rekonstrukciji podzemnog prolaza na Zelenom vencu, Vesić je najavio njegovu rekonstrukciju odmah po završetku podzemnog prolaza na Terazijama. 

Događaju je prisustvovao i sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš i ekipe Javnog komunalnog preduzeća "Beograd-put".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike