Ponuđeno 17,5 miliona evra: Mišković kupuje Sava centar?

06.11.2020

11:39 >> 13:24

0

Grad Beograd treći put nudi na prodaju kongresni centar

Ponuđeno 17,5 miliona evra: Mišković kupuje Sava centar?
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Nakon što je Miroslav Mišković juče istakao da se sa konsultantima rade analize i da će ponuda biti dati u roku, ako investicija može da bude isplativa, danas je kompanija “Delta holding” predala novu ponudu za kupovinu Sava centra, u visini od 17,5 miliona evra.

– “Delta” je ponudom potvrdila spremnost da prihvati cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koji su postavljeni kao uslov u javnom konkursu. Prema proceni stranih konsultanata koje je angažovala “Delta”, investicija za renoviranje Sava centra biće veća od 60 miliona evra – objavila je “Delta” na svom internet sajtu.

Inače, “Delta” se kao potencijalni investitor obavezuje na očuvanje arhitekture objekta i njegovog spoljašnjeg izgleda, kao i na zadržavanje postojeće namene.

Predstavnci kompanija navode da, ukoliko na tenderu dobiju priliku za to, u planu je kompletno renoviranje najvećeg kongresnog centra u našoj zemlji.

– Spremni smo da rekonstrukcijom zadržimo izgled i namenu, a da unutra stvorimo jedan novi Sava centar, koji će uključiti savremene digitalne komunikacije, restorane i kafiće, rentakar agencije i usluge turističkih vodiča, odnosno sve ono što gost očekuje da dobije u jednom modernom kongresnom centru. To je uslov da Beograd ponovo postane najvažnija destinacija za poslovne i kulturne događaje u ovom regionu, sa skupovima za više od 5.000 gostiju i svim koristima koje takvi događaji donose Beogradu, njegovoj privredi i stanovnicima – istakao je Živorad Vasić, viši potpredsednik “Delta holdinga”.

Miroslav Mišković; Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ovo je treći put da Grad Beograd nudi na prodaju Sava centar. Prvi put je ponuđen u avgustu, po početnoj ceni 27,4 miliona evra, ali se nije javio nijedan investitor.

Drugi put, u septembru, cena je spuštena za pet i po miliona evra, i iznosila je 21,9 miliona evra, ali ni tada se niko od kupaca nije javio. Sada, treći put, cena je snižena za još 4,4 miliona evra, i iznosi 17,5 miliona evra.

Pročitajte još:

Druga „šansa“ za Sava centar: Opet na prodaju, po više od 5 miliona evra nižoj ceni

Treća sreća: Sava centar ponovo na prodaju i to po još nižoj ceni

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike