Nenad Periš se vratio u Split i video sa Matejevom majkom: "Rekao sam joj sve što znam, ali nam dete nisam našao"

18.03.2022

22:46

0

Ona se posvetila molitvama i želji da nađemo sina. Šetali smo i o svemu pričali - kaže otac nestalog Splićanina

Nenad Periš se vratio u Split i video sa Matejevom majkom: "Rekao sam joj sve što znam, ali nam dete nisam našao"
Milan Maricic/ATAImages MUP/RH

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, posle dva i po meseca vratio se u Split i, kako kaže, juče se čuo sa načelnikom beogradske policije, koji mu je najavio potragu za sinom tako što će pretraživati reke, ali i kopno.

- Dobio sam izveštaj od načelnika policije u Beogradu. Potvrdio mi je da se potraga za mojim sinom nastavlja istim intezitetom, da dolazi lepše vreme i da će pretraživati Savu i Dunav, ali i kopno - rekao je Nenad Periš.

On se pre nekoliko dana vratio u Split. Porodici, ali i poslu. Kako sam tvrdi, nije mu lako, ali mora da nastavi realno da živi. Teško mu je što je daleko od Beograda gde je i sina izgubio.

- Video sam se sa Matejevom majkom i mogu vam reći da je njoj najteže. Prvo što me je pitala bilo je: "Kako si?". Ona se posvetila molitvama i želji da nađemo sina. Šetali smo i o svemu pričali. Rekao sam joj sve što znam, ali nam dete nisam našao - kaže Periš.

Nenad tvrdi da novih informacija o Mateju nije dobio. Da je dosta vremena prošlo, ali da se i dalje nada da je živ.

- Ćerke su me sačekala sa istim pitanjem kao i bivša supruga: "Kako sam?!". Svima govorim da ja nisam bitan već Matej. Da bi ono što ja radim uradio svaki roditelj na svetu. Nije mi lako što sam morao da se vratim, ali morao sam, zbog porodice i posla. Nema trenutka da ne pomislim šta je sa mojim sinom i gde je. Moram biti realan... - kaže Periš.

Matej Periš (27) nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, kada je ostavio svoje prijatelje i jaknu u beogradskom klubu "Gotik". Pokušao je tri pta da zaustavi taksi, a zatim došao do Save. Tog trenutka mu se i gubi svaki trag. Pre nego što je nestao, pokušao je da kontaktira svoju drugaricu Maju, ali mu se ona nije javljala.

Bonus video

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti