Konačno! Sređuje se stepenište koje povezuje Čukaričku padinu i Banovo brdo

07.03.2022

15:05

0

Sprovodi se inicijativa građana

Konačno! Sređuje se stepenište koje povezuje Čukaričku padinu i Banovo brdo
efb86652b5ec53e54313849d9c8ef28a_2403663924 - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovarao je danas s građanima Čukaričke padine i tom prilikom obišao radove na sanaciji stepeništa u ovom naselju, što je i bio problem na koji su oni ukazali.

Sanacija stepeništa obavlja se u sklopu akcije zamenika gradonačelnika pod nazivom "Problem manje". Događaju je prisustvovao predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić. 

Beoinfo
 

- Ovo stepenište najduže je u Beogradu i ima više od 180 gazišta. Veliki broj građana ga koristi jer predstavlja vezu između Banovog brda i Čukaričke padine. Više od trideset godina nije sređivano, a sada smo na predlog Opštine i građana izdvojili novac za rekonstrukciju. Sredićemo stepenište, zamenićemo rasvetu, a ako bude potrebno, postavićemo i kamere radi dodatne bezbednosti - rekao je tom prilikom Vesić. 

Ovo je primer kako građani sa gradskom opštinom koja ih zastupa i Gradom Beogradom mogu zajedno da rade za dobro građana da bi život svima bio bolji, ocenio je Vesić. 

- Nekome možda ovo ne izgleda kao velik projekat, ali za ljude koji žive ovde je najveći - istakao je Vesić.

Beoinfo
 

On je izrazio nadu da će uspeti da se reši i problem Stankom pasarele, koja takođe pripada građanima i ne treba da se koristi ni za šta drugo. 


Srđan Kolarić podsetio je da se problem stepeništa rešava na inicijativu građana, a da se potom Opština Čukarica obratila Gradu Beogradu podnevši zahtev za kompletnu sanaciju stepeništa. Budući da na Čukaričkoj padini ne postoji osnovna škola, ova veza je i za decu veoma značajna, ocenio je on.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike