Pojavile se nove informacije! Mateja traže u napuštenim vagonima, proveravaju se sve bizarne prijave

24.02.2022

09:36

0

Stručnjaci ističu da Periš, ukoliko je živ, sada izgleda potpuno drugačije

Pojavile se nove informacije! Mateja traže u napuštenim vagonima, proveravaju se sve bizarne prijave
Printscreen/MUP/Mup RH

Srpska policija danonoćno radi na slučaju Mateja Periša (27) iz Splita koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu.

Mediji su juče, podsetimo, preneli nepotvrđene informacije da policija proverava dve dojave građana da je viđen nestali Splićanin. Jedan stariji Novosađanin je navodno javio da je primetio osobu koja liči na Mateja, a policija je odmah počela da proverava informaciju.

- Jedna građanka je takođe prijavila da je navodno videla Mateja. MUP sve proverava i nastavlja intezivno da radi na slučaju - rekao je izvor iz istrage.

Građani okupljeni oko stranice "Pravda za Mateja Periša" su međutim i samoinicijativno krenuli u potragu kako bi proverili informacije da je nestali Splićanin primećen kod napuštenih železničkih vagona kod Savske ulice u Beogradu.

- Bili smo tamo. Radi se uglavnom o vagonima koji su na remontu i nema ih puno. Nažalost, osoba koja liči na Mateja nije viđena! Obavili smo detaljne razgovore sa skretničarem koji nas je upoznao sa parom (mladić i devojka) koji živi u jednom vagonu već godinu dana. Oni znaju apsolutno svako lice koje tamo boravi ili prenoći. Sada su vagoni prazni, ali naveče uglavnom dolaze beskućnici da prespavaju - navodi se u objavi.

Mateja prema tim navodima nisu videli.

- Pokazali smo im slike Mateja jer nisu baš upućeni u zbivanja. Zamolili smo ih da obrate pažnju na razmak među zubima, plavu kosu, plave oči i visinu. Ako Matej i jeste slučajno bio tamo, možda je prespavao noć-dve, a onda produžio dalje. Ali i skretničar i ovo dvoje mladih ljudi sasvim sigurno bi ga primetili - navodi se u objavi.

Navode i da nisu zatekli žuti vagon koji je spominjala devojka koja je navodno primetila Mateja.

- Što se tice žutog vagona, koji je devojka spominjala, videli smo žutu lokomotivu, a ne napušteni vagon. Kažu da je nekada bio žuti napušteni vagon, ali ga više nema. Možda je bio tamo kad je dotična devojka šetala sa psom - stoji dalje u objavi.

MUP RH
 

Stručnjaci ističu da je Matej Periš, ukoliko je živ, sada izgleda potpuno drugačije.

Podsetimo, ono što je karakteristično kod Mateja Periša je to što ima razmak između gornjih zuba, a visok je 187 centimetara i ima izrazito plave oči.

Bonus video:

MUP Srbije

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti