Škola, vrtić, ustanova kulture, groblje: Kako će u budućnosti izgledati Slanci

09.11.2020

13:42 >> 13:45

0

Autor: Jovana Vrećo

Ulica maršala Tita biće dvosmerna i njom će prolaziti autobusi javnog gradskog prevoza, planirana i izgradnja 53 nova parking mesta

Škola, vrtić, ustanova kulture, groblje: Kako će u budućnosti izgledati Slanci
Copyright Foto: Pixabay (Ilustracija)

Plan detaljne regulacije za naselje Slanci, kojim je obuhvaćena teritorija od 106 hektara, biće razmatran početkom idućeg meseca, a planirana je izgradnja osnovne škole, predškolske ustanove, groblja i prenamena stare osmoletke u ustanovu kulture.

Cilj izrade regulacionog dokumenta je sanacija postojećeg izgrađenog dela naselja, podizanje nivoa saobraćajne i infrastrukturne opremljenosti ovog prostora, kao i uređenje postojećih vodotokova i definisanje kapaciteta izgradnje u skladu sa mogućnostima prostora na potocima Balabanovac, Slanački i Velikoselski.

Ulica maršala Tita biće dvosmerna i njom će prolaziti autobusi javnog gradskog prevoza. Predviđeno je da širina ulice bude 12 metara, od čega će sedam metara “zauzeti” kolovoz. Planirana je i izgradnja 53 nova parking-mesta.

Pročitajte još: Opština Surčin urbanistički cveta: Pored Nacionalnog stadiona dobiće i tri trga!

– Planirana je izgradnja predškolske ustanove za smeštaj dece sa područja naselja Slanci i Veliko Selo, a moći će da primi 270 mališana. Prema planu, biće izgrađena i osnovna škola, koja će imati mesta za 450 đaka, takođe iz oba naselja – navodi se u Planu.

Trenutni objekat isturenog odeljenja OŠ “Ivan Milutinović”, u centru Slanaca, postaće ustanova kulture. U okviru ovog objekta biće urađena višenamenska sala, biblioteka, IT klub, galerija, kao i prostorije za sportski klub i kulturno umetničko društvo.

Planom je definisana i izgradnja groblja, na parceli veličine 13.890 metara kvadratnih.

– U okviru groblja planirano je više objekata. Predviđena je izgradnja pravoslavne crkve od 200 metara kvadratnih. Dve kapele u okviru kojih će se nalaziti lokali za prodaju cveća. Biće izgrađena i upravna zgrada sa salom – piše u dokumnetu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike