Gradski urbanista Stojčić izjavio da se odustaje od gradnje na zelenoj površini iznad Prokopa

14.02.2022

11:39

0

"Dogovorili smo se da se od tog projekta odustane jer nema garancija da će biti bezbedan za sve građane Beograda", rekao je Stojčić

Gradski urbanista Stojčić izjavio da se odustaje od gradnje na zelenoj površini iznad Prokopa
Marko Stojcic, urbanista 1612 2021 (9) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku kojom se odustaje od gradnje na zelenoj površini iznad železničke stanice Centar.


Odbornici su usvojili Predlog o stavljanju van snage odluke o izradi plana detaljne regulacije područja između ulica Stjepana Filipovića, Dragana Mancea i glavne železničke stanice Beograd “Centar” na teritoriji opštine Savski venac.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić kaže da je dogovoreno da se odustane od urbanizacije zelene površine iznad stanice Prokop.

- Dogovorili smo se da se od tog projekta odustane jer nema garancija da će biti bezbedan za sve građane Beograda, a pre svega za stanovnike ovog naselja - rekao je Stojčić.

Kada je reč o predlogu plana detaljne regulacije područja centra Banovog brda, Stojčić je reka da je njegovo usvajanje odloženo zbog različitih stavova građana.

- Imamo nejasnoće i od strane građana koji su za usvajanje ovog plana i od strane građana koji imaju određene primedbe - rekao je Stojčić.

Dodao je da će u narednom periodu sa obe grupe građana biti održan sastanak kako bi se postigao dogovor i svi bili zadovoljni.

- Organizovaćemo sastanak kako bi zajednički dogovorili kako će izgledati ovaj prostor i šta će se u njemu graditi i od javnih i od privatnih objekata - rekao je Stojčić.

Na sednici su usvojene izmene i dopune Plana generalne regulacije iz 2016. godine. Stojčić kaže da je tim izmenama predviđen veliki broj novih javnih objekata, ali i određene izmene pre svega restriktivnog tipa što, dodao je, znači da su sada onemogućene neke stvari koje su bile moguće planom iz 2016. godine.

- Imamo dosta strože kriterijume za buduću urbanizaciju - istakao je Stojčić.

Gradski odbornici su usvojili Predlog plana detaljne regulacije bloka između Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina. Između ostalog, usvojen je i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za deo bloka izmedu Užičke, Krajiške, Kačaničke i Iličićeve.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike