Ako idete od Beograda ka Nišu, znajte da su radovi na putu

14.02.2022

07:52

0

Iz Puteva Srbje upozoravaju da se zbog predstojećih praznika očekuje povećan intenzitet saobraćaja ka svim turističkim centrima širom zemlje

Ako idete od Beograda ka Nišu, znajte da su radovi na putu
Gužva u saobraćaju - Copyright 24sedam /Katarina Mihajlović

 Od petlje "Orlovača" do tunela "Straževica" iz smera od Beograda ka Nišu danas od 10 do 16 časova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem zbog radova na putu, saopštili su Putevi Srbije.


Na ovoj deonici izvodiće se radovi na sanacija kolovoza za dvosermerno odvijanje saopbraćaja.

Iz Puteva Srbje upozoravaju da se zbog predstojećih praznika očekuje povećan intenzitet saobraćaja ka svim turističkim centrima širom zemlje, te upozoravaju vozače da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Takođe, najavljeno je da će se od danas do devetog marta kroz naseljeno mesto Šid izvoditi radovi na rehabilitaciji kolovoza, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na razdelnom pojasu izvodiće se danas na putu od Stare Pazove do Novih Banovaca u smeru ka Beogradu tokom svetlog dela dana, a saobraćaj će se odvijati voznom saobraćajnom trakom.

Putevi obaveštavaju da će do devetg marta na putu Adaševci - Morovići tokom svetlog dela dana biti radovi na redovnom održavanju.

U zoni radova doći će do suženja državnog puta i saobraćaj će se odvijati dvosmerno uz povremeno naizmenično propuštanje vozila shodno dinamici radova.

Kada je u pitanju stanje na autoputevima, saopšteno je da na naplatnim stanicama ovih saobraćajnica širom Srbije nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je u trajanju od 180 minuta, dok je na izlazu na graničnom prelazu Horgoš zadržavanje za putnička vozila 90 minuta.

Na izlazu kod Kelebije zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, a na izlazu graničnog prelaza Šid zadržavanje za teretna motorna vozila je 240 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila, navedeno je u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike