Ogromno interesovanje za Beograd: Na Sajmu EMITT 2022 u Istanbulu posetioci oduševljeni srpskom prestonicom

10.02.2022

11:30

0

Direktor TOB-a Popović je razgovarao i sa predstavnicima drugih gradova u regionu centralne Turske i Ankare o mogućnostima dalje promocije "siti brejk" putovanja za Beograd

Ogromno interesovanje za Beograd: Na Sajmu EMITT 2022 u Istanbulu posetioci oduševljeni srpskom prestonicom
Beograd - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ministar kulture i turizma Turske Mehmet Nuri Aksoj je nakon otvaranja Sajma EMITT 2022 posetio štand Istanbula, a odmah potom štand Beograda, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograd.


U razgovoru sa turskim ministrom, čelnici turističkih organizacija Beograda i Srbije složili su se da je veoma značajno otvaranje direktnog leta iz Ankare za Beograd, kao i letova iz Istanbula do Niša i Kraljeva. 

- Ovo je deseta godina kako učestvujemo na sajmu turizma u Turskoj, s tim da je poslednjih osam bilo izuzetno uspešno za Beograd. Kako je sajam rastao i postao peti po značaju u svetu, tako je rastao i ugled Beograda i sama pozicija na sajmu. Naše dosadašnje promotivne aktivnosti i uspeh u promociji u Turskoj su omogućili odličnu polaznu osnovu koja nam daje za pravo da se nadamo da će gosti iz Turske, ove i narednih godina, ponovo biti među najbrojnijim turistima u Beogradu - istakao je Popović.

Direktor TOB-a Popović je razgovarao i sa predstavnicima drugih gradova u regionu centralne Turske i Ankare o mogućnostima dalje promocije "siti brejk" putovanja za Beograd. 

- Sudeći po velikom interesovanju koje su pokazale brojne turističke agencije na štandu Beograda i broju od 100.000 noćenja turskih turista u 2021. u Beogradu, u 2022. godini će ovaj broj po svoj prilici biti premašen - zaključio je Popović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike