Obeležen Dan primirja: Radojičić položio venac na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda

11.11.2020

13:33

0

- Prvi svetski, odnosno Veliki rat, bio je sukob koji mi Srbi moramo pamtiti i neprestano podsećati na njega - istakao je gradonačelnik

Obeležen Dan primirja: Radojičić položio venac na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić odao je danas počast palim borcima u Prvom svetskom ratu. On je položio venac na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda, povodom 11. novembra, Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

– Ovaj datum je sećanje na Dan kapitulacije Nemačke u Prvom svetskom ratu kada su, 11. novembra 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu, sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale rat. Prvi svetski, odnosno Veliki rat, bio je sukob koji mi Srbi moramo pamtiti i neprestano podsećati na njega. To je važan datum za sve građane Srbije i Beograda, koji se slavi u celoj Evropi, ali i širom sveta – istakao je gradonačelnik.

Radojičić je dodao da nama, praunucima junaka- rodoljuba, koji su dali ogroman doprinos u ovoj borbi protiv nemerljivo jače sile i pritom pretrpeli nezamislivu patnju i konačno položili svoje živote, ostaje da se trudimo da uvek na ovaj dan kažemo veliko hvala i pokažemo da Srbija nikada neće zaboraviti svoje oslobodioce.

Beoinfo

– Takođe, nikada nećemo zaboraviti i naše saveznike koji su nam pomogli u ovoj globalnoj borbi za slobodu. Sve je to veoma važno za budućnost naših novih generacija, kako se ovakvi sukobi više nikada ne bi dogodili – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Pročitajte još:

JKP “Gradske pijace”: Tokom državnog praznika uobičajno radno vreme

Polaganjem venaca obeležen Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike