"Gledam, a suze mi same idu!": Naš poznati profesor doživeo srceparajući scenu usred Knez Mihailove (FOTO)

03.02.2022

16:45

0

Hvala vam deco, nikada neću zaboraviti ovaj trenutak - opis je objave koju je profesor Jovanović podelio na društvenim mrežama

"Gledam, a suze mi same idu!": Naš poznati profesor doživeo srceparajući scenu usred Knez Mihailove (FOTO)
Copyright foto: 24sedam/ Goran Sivački

Jedan gest ostavio je u čudu profesora flaute Ljubišu Jovanovića, kada su ga u Knez Mihailovoj ulici "presreli" članovi hora Matematičke gimnazije. 

Naime, nakon održanog koncerta u Kombank dvorani sa Dečijom filharmonijom, profesor je doživeo srceparajući momenat u centru grada Beograda.

- Gledam i suze same idu! Nakon koncerta u Kombank dvorani sa Dečijom filharmonijom, članovi Hora Matematičke gimnazije su me "presreli" u Knez Mihajlovoj! Ovako smo se zagrlili i stajali čitav minut! Ovo je smisao života! Hvala vam deco, nikada neću zaboraviti ovaj trenutak - opis je objave koju je profesor Jovanović podelio na društvenim mrežama.

Naime, 14. po redu gala koncert Dečje filharmonije održan je 29. januara u Kombank Dvorani, a specijalni gost ovogodišnjeg koncerta pod nazivom "Magija muzike" bio je hor i orkestar Matematičke gimnazije. 

Učenici Matematičke gimnazije koji su nastupali na ovogodišnjem koncertu imali su svakodnevne probe koje su trajale po pet sati svakog dana, a pripremao ih je upravo profesor flaute, Ljubiša Jovanović.

Ko je Ljubiša Jovanović?

Ljubiša Jovanović je diplomirao i magistrirao u Beogradu kod prof. Miodraga Azanjca. Usavršavao se u klasi prof. Chiristian-a Larde-a u Parizu gde dobija Diplome Superieur de Concertiste 1983. godine. 

Svirao je na svim značajnim festivalima u bivšoj Jugoslaviji, kao i u Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji, Austriji, Nemačkoj, Rusiji, Rumuniji, Velikoj Britaniji, Alžiru, Finskoj, Danskoj, Ukrajini, Južnoj Africi, Norveškoj i Argentini.

Osvojio je Prvu nagradu za interpretaciju na Internacionalnoj godišnjoj reviji kompozitora, u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu, 1992. i Beogradu 1998, "Zlatni Beočug" za umetnička dostignuća, 1992, Godišnju nagradu Udruženja muzičkih umetnika Srbije, iste godine, kao i nagradu Beogradskog fonda za kulturu za najbolje koncerte u Beogradu 1987,1989, 1991. i 1992. godine. Dobitnik je Zlatne medalje povodom 75 godina od nastanka Beogradske filharmonije (1998) i Srebrne medalje Univerziteta umetnosti za dostignuća u unapređenju nastave (2000), kao i Nagrade Grada Beograda za 2008. i 2013, kao i Svetosavske nagrade za 2009. godinu.

Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu je zaposlen od 1994, sada u zvanju redovnog profesora flaute. Od 2002. do 2009. bio je prodekan za umetničko – naučni rad na FMU. Osnivač je i predsednik Profesionalnog ansambla Camerata Serbica. od 2010. osniva i vodi ansamble Lola Klasik, a 2013. osniva festival BUNT. Ljubiša Jovanović je umetnik “Haynes Artist”, zajedno sa flautistima kao što su Džejms Golvej i Emanuel Paji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike