Voziće na svakih 10 minuta! Beograđani dobijaju još jednu liniju gradskog prevoza

21.01.2022

17:00

0

Pored postojećih, na liniji će biti uspostavljena i nova stajališta

Voziće na svakih 10 minuta! Beograđani dobijaju još jednu liniju gradskog prevoza
M.M./ATAImages

U Beogradu će od ponedeljka, 24. januara, biti uspostavljena nova linija javnog gradskog prevoza oznake EKO 2 koja će saobraćati od terminusa "Dorćol (SRC Milan Gale Muškatirović)" do terminusa "Beograd na vodi".

Reč je o liniji sa vozilima na električni pogon u najužoj centralnoj zoni grada, čijim su uspostavljanjem stvoreni preduslovi za ukidanje autobuske linije broj 22A, saopštio je gradski Sekretarijat za javni prevoz.

 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Trasa nove linije EKO 2 je SRC "Milan gale Muškatirović", Tadeuša Košćuška, Pjarona De Mondezira, Uzun Mirkova, Studentski trg, Vase Čarapića, Trg republike, Kolarčeva, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva, Zemunski put, Bulevar Vudroa Vilsona, Beograd na vodi.

Pored postojećih, na liniji će biti uspostavljena i nova stajališta -"Solunska" u ulici Tadeša Košćuška, "Cara Uroša" i "Studentski trg" u Uzun Mirkovoj ulici, "Savski most" i "Savski park" u Bulevaru Vudroa Vilsona, kao i stajalište "Kalemegdan" u ulici Pjarona de Mondezira.

Kako se navodi, na liniji će raditi osam vozila tipa elektrobus, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug