Očevidac nesreće na pijaci "Merkator": Odjednom je bio mrak, čuo sam zapomaganje

18.01.2022

14:03

0

Kako su objasnili svedoci, ništa nije slutilo na nesreću, taj plafon je stajao, nije bilo oštećenja, tu su visile neke cevi

Očevidac nesreće na pijaci "Merkator": Odjednom je bio mrak, čuo sam zapomaganje
24sedam/Goran Sivački

Na pijaci "Merkator" danas oko 11 časova došlo do nesreće, kada se obrušio plafon, i tom prilikom je povređeno više ljudi i hitno prevezeno u Urgentni centar.

Kako je ispričao očevidac te nesreće Dragan Škondrić, koji se nalazio dva minuta tu pre rušenja, sve se dogodilo za tren.

24sedam/Goran Sivački
 

- Živu glavu sam srećom spasio. Bio sam tu dva minuta pre rušenja. Samo što sam se pomerio, dimna zavesa je pala, sve se srušilo, ispričao je on.

Kaže kako je video povređenu ženu, kao i da sve pada na nju.

- Ali, posle se od prašine ništa više nije videlo. Ona kuka, zapomaže, a ne možeš da joj priđeš - ispričao je Dragan.

Dodaje da ih je bilo četvoro, petoro tu, kada se sve dogodilo.

- To je sekunda bila, ništa nismo stigli da vidimo, odjednom je bio mrak, svetlo se ugasilo - ispričala je ranije za Telegraf.rs jedna od svedokinja ovog incidenta.

- Ništa se nije čulo, samo se u momentu sve sručilo. Bila je panika, mrak, odmah je nestalo struje - ispričala je žena koja je bila sa druge strane i koja kaže da radi 4 godine na pijaci.

Taj plafon je stajao, nije bilo oštećenja, tu su visile neke cevi, dodala je.

Na mesto nesreće u Bulevaru Mihaila Pupina kod TC “Merkatora” na Novom Beogradu, gde se srušio plafon u pijaci, stigao je odmah i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

24sedam/Ljubica Stanković
 

On je razgovarao pred medijima sa dežurnim komandantom vatrogasaca, gde su objasnili kako se tačno dogodila ova nesreća.

Kako su rekli, ventilacija se obrušila sa plafona i direktno udarila u povređene osobe.

– Pao je deo obloge oko ventilacije i četiri osobe su povređene. Verujem da će lekari dati sve od sebe da pruže pomoć. Istraga će razjasniti šta su tačni uzroci – rekao je Radojičić.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti