Grad stao na put glasinama! Sada je i sigurno - nema gradnje u blokovima 44, 45, 70 i 70A

18.01.2022

12:45

0

Autor: 24sedam

Stojčić je kazao da je apsolutna laž da će izmenama i dopunama Plana generalne regulacije biti moguća izgradnja na ovoj lokaciji

Grad stao na put glasinama! Sada je i sigurno - nema gradnje u blokovima 44, 45, 70 i 70A
novi beograd panorama - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Grad Beograd veoma čvrsto stoji iza stava da nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A i ostalim blokvima sličnog urbanističkog karaktera na Novom Beogradu, saopšteno je danas iz kabineta glavnog urbaniste Marka Stojčića.

- Želim da obavestim građane Beograda, a u vezi sa pojedinim navodima koji se pojavljuju na društvenim mrežama i pozivom na proteste na teritoriji opštine Novi Beograd, da Grad upravo završava rad na izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije, koji se isključivo bavi javnim namenama, javnim iteresom i kvalitetom života u Beogradu - rekao je Stojčić.

24sedam/Katarina Mihajlović
Glavni gradski urbanista Marko Stojčić

Istakao je da je apsolutna laž da će izmenama i dopunama Plana generalne regulacije biti moguća izgradnja na otvorenim i zelenim površinama unutar blokova na Novom Beogradu.

Kako je dodao, upravo taj plan stavlja van snage mogućnost izrade plana detaljne regulacije kojim bi se eventualno omogućila nova izgradnja, a ujedno se prvi put u istoriji Beograda utvrđuje termin urbanistička zaštita.

Dodao je da urbanistička zaštita podrazumeva apsolutno očuvanje otvorenog prostora svih ranije izgrađenih novobeogradskih blokova, tako da nema reči ni o kakvoj gradnji.

- To nas dovodi do razmišljanja kojim se može zaključiti da su ovakvi navodi, odnosno lažno uzbunjivanje građana upravo možda i usmereni ka nekim zahtevima investitora gde bi im eventualno te lažne informacije pomogle da ostvare svoje ciljeve koji upravo i jesu gradnja u otvorenim novobeogradskim blokovima - rekao je Stojčić.

Naglasio je da svi treba da znaju da Grad Beograd neće dozvoliti tako nešto i da će veoma čvrsto stajati iza stava da nema gradnje u otvorenim blokovima 44, 45, 70 i 70A i ostalim blokvima sličnog urbanističkog karaktera na Novom Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike