Snimci stravične nesreće na pijaci Stari Merkator: Plafon pao ženi direktno na glavu, četvoro prevezeno u Urgentni (FOTO, VIDEO)

18.01.2022

10:54

0

Na lice mesta odmah su stigle dva vozila vatrogasne službe i ekipa Hitne pomoći

Snimci stravične nesreće na pijaci Stari Merkator: Plafon pao ženi direktno na glavu, četvoro prevezeno u Urgentni (FOTO, VIDEO)
povređena žena goran sivački (4) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Plafon pijace "Merkator" u Bulevaru Mihajla Pupina, na Novom Beogradu, srušio se danas oko 11.25 sati. U Hitnoj pomoći su potvrdii da su povređene četiri osobe, a naš reporter saznaje da su povređene dve žene koje prodaju cveće na tezgi na pijaci.

Na lice mesta odmah su stigle dva vozila vatrogasne službe i ekipa Hitne pomoći, a oko 11.55  jedna žena je izneta na nosilima.

Pred nje povređena je još jedna ženska osoba koja je zbrinuta na licu mesta, a njoj je pao plafon na glavu.

Kako je potvrđeno u Hitnoj pomoći, četiri osobe su lakše povređene, a poslata je još jedna ekipa jer se sumnjalo se da se ispod ruševina nalazilo još zatrpanih osoba.

U medijima su se prvo pojavile informacije da je palo stepenište, ali nadležni su potvrdili da je pala oplata od konstrukcije plafona.

Očevici kažu da je plafon pao na tezgu.

- Sva sreća pa sam išla iz pravca pošte, a ne odozdo, pa sam izbegla taj deo gde je pao plafon. Umesto da su zatvorili celu pijacu zbog renoviranja, oni su ostavili nesmetano da radi. Nije ni čudo što se ovo dogodilo - kaze ona za 24sedam.

Majstori popravljaju krov na celom tržnom centru, plafon je pao na donjem delu pijaca. Cela pijaca nije obezbeđena uprkos radovima i da radnici strahuju za svoju bezbednost.

Pijaca i trzni centar Stari Merkator rade, samo je zatvoren taj deo gde je pao plafon.

Stanarka jedne zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini je ističe da je bilo pitanje vremena kada će se plafon srušiti.

- Nije ni čudo što se ovo dogodilo, ja živim u ovoj zgradi od '68, i to je jedna od najstarijih zgrada u Beogradu. Ovaj tržni centar je tako star, očekivala sam i nešto gore da se desi, ali ljudi su dobro pršli - navela je za 24sedam.

Policija cuva taj deo koji vodi ka donjem delu pijace, ne dozvoljavaju prolaznike da prođu zbog opasnosti od ponovnog urušavanja plafona.

Vesić najavio odštetu

Na lice mesta je stigao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je izjavio da će JKP "Pijace" kontaktirati porodice oštećenih, a Grad će isplatiti odštetu onim koji su povređeni jer su bili na svojim radnim mestima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike