Godišnje spasu oko 1.000 životinja! Grad trajno ustupio prostor u Rakovici za novi Centar za zbrinjavanje životinja

13.01.2022

16:00

0

Autor: 24sedam

Kako Vesić kaže, uređenje novog Centra za zbrinjavanje životinja, koji ima više od 500 kvadrata, finansiraju Grad Beograd i opština Rakovica

Godišnje spasu oko 1.000 životinja! Grad trajno ustupio prostor u Rakovici za novi Centar za zbrinjavanje životinja
9239d7c4f577ee8c0f64d67390a74ea6_9300471031 - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na uređenju novog Centra za zbrinjavanje životinja organizacije "Animal rescue" u Rakovici koja godišnje spasi oko 1.000 životinja i poručio da će Grad nastaviti da pomaže svim organizacijama koje su društveno odgovorne.

Vesić je podsetio na period kada je ta organizacija ostala bez prostora za životinje i rekao da je Grad tada rešio njihov problem pronalaskom novog objekta u kojem mogu da ostanu trajno i da rade na promociji odgovornog vlasništva i zaštiti životinja.

Beoinfo
 

- Zahvalan sam ljudima iz ove organizacija koji spasu godišnje oko 1.000 životinja, pomažu ljudima kada njihovu ljubimci upadnu u šahte, bunare, ili se dogodi neka rizična situacija - rekao je Vesić.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, uređenje novog Centra za zbrinjavanje životinja, koji ima više od 500 kvadrata, finansiraju Grad Beograd i opština Rakovica.

- Srećan sam što će ovde biti ne samo novo mesto za životinja koje će biti spasene i čekati svoje udomljenje, već i mesto gde će se održavati edukativni seminari - rekao je Vesić.

Beoinfo
 

Naveo je da će radovi trajati 40 dana, a da će nakon toga biti poznate sve aktivnosti kojima će se organizacija baviti u novom Centru, a tiču se promocije odgovornog vlasništva, obuke budućih vlasnika pasa, mačaka i drugih kućnih ljubimaca.

- Radimo na tome da se pojača svest ljudi da imati kućnog ljubimca znači - imati živo biće, prema kome ne možete da se ponašate kako želite, već morate da budete odgovorni za njegov život - kaže Vesić.

Dodao je i da će Grad nastaviti da pomaže sve organizacije koje su društveno odgovorne i koje čine dobre stvari za društvo.

Beoinfo
 

Iz organizacije za spasavanje životinja "Animal rescue" Aleksandar Gavrić zahvalio je Gradu i zameniku gradonačelnika na pomoći da se preuredi prostor za životinje i istakao da je posebno zadovoljan što će pored spasavanja životinja u njemu biti organizovane i razne edukacije.

- Posebno nam je važno što ćemo moći da radimo edukaciju ne samo građana, već i drugih organizacija, prenosimo znanja i iskustva koja mi stičemo na međunarodnim kongresima - kaže Gavrić.

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić rekao je da su u toj opštini napravljena dva parka za životinje i izrazio nadu da će se u narednom periodu, dodatnim edukacijama i kontrolom neodgovornih vlasnika životinja smanjiti broj pasa lutalica u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike