Gradonačelnik najavio velike investicije: U 2022. preko 400 miliona za "Zelenilo Beograd"

12.01.2022

14:55

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik je naveo da će radnici biti angažovani na čišćenju snega, leda i posipanju soli dok god za to bude potrebe

Gradonačelnik najavio velike investicije: U 2022. preko 400 miliona za "Zelenilo Beograd"
e8aae72ffe0248e03788cfef7c5957cd_9115902029 - Copyright Beoinfo

Na ulicama Beograda danas je angažovano 406 radnika JKP "Zelenilo Beograd" koji na uklanjanju snega rade sa 83 mašine i njihove aktivnosti jednako su važne u svakom periodu godine, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Gradonačelnik je naveo da će radnici biti angažovani na čišćenju snega, leda i posipanju soli dok god za to bude potrebe, kako bi građanima obezbedili bezbedno i neometano kretanje kroz grad.

Beoinfo
 

- Tokom godine radnici ovog gradskog preduzeća obavljaju sve poslove koji se tiču održavanja zelenih površina, a kada imamo snežne padavine i ovako niske temperature, radnici "Zelenila" čiste, osim javnih zelenih površina, parkova, platoa, staza, dečjih igrališta, i 133 autobuska stajališta i druge delove grada gde postoji opasnost od pojave leda - rekao je Radojičić tokom obilaska radnika tog gradskog preduzeća u Tašmajdanskom parku za TV Prva.

To je, kako je naveo, ukupno više od 550.000 metara kvadratnih površine.

Dodaje da kada je reč samo o tom preduzeću, obezbeđeno je 600 tona industrijske soli, 25.000 litara kalcijum-hlorid emulzije, kao i 6.000 kilograma kalcijum-hlorid granulata za nastupajuću zimsku sezonu.

Govoreći o prvom snežnom talasu, kada je zbog težine snežnog pokrivača došlo do pada stabala na parkirane automobile, Radojičić je podsetio da je 105 sugrađana prijavilo oštećenja na vozilima.

Beoinfo
 

- Komisija "Zelenila" je završila svoj posao. Nakon snežnih padavina u decembru je primljeno 105 zahteva građana za nadoknadu štete. Svi zahtevi su prošli kroz komisijske procedure i nadoknada usled nastale štete je isplaćena svima onima koji su imali jasna obrazloženja i potrebnu dokumentaciju da se šteta nastala usled pada stabla - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je podsetio i da planovi tog javnog komunalnog preduzeća, kada je reč o sprovođenju investicija u ovoj godini, premašuju vrednost od 400 miliona dinara.

Dodaje da će biti urađeno još šest dečjih igrališta, navodi da su završeni radovi na šetalištu "Lazaro Kardenas" u novobeogradskim blokovima 45 i 44, kao i da se nastavljaju radovi i u Bloku 70.

YouTube/Gradnja
 

- Ove godine na redu su i radovi na uređenju celina 1 i 2 Linijskog parka u gradskoj opštini Stari grad, koji će podrazumevati izgradnju šetačkih staza, biciklističkih i trim-staza - rekao je Radojičić.

Ističe da je ponosan na to što je "Zelenilo" tokom 2021. godine zasadilo više od 5.000 stabala, a samo u okviru akcije "Drvo za Beograd" dodatnih 2.400.

- Za 2022. planirana je sadnja oko 8.500 novih, najkvalitetnijih sadnica na zelenim površinama u gradu. Beograd mora opravdati epitet "zelenog grada" i unapred se radujem sprovođenju svih projekata koji imaju za cilj da od našeg grada naprave bolje i zdravije mesto za život - istakao je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike