Novi park u Skojevskom naselju: Deca u Rakovici dobila još jedno igralište

14.11.2020

12:34 >> 13:03

0

U uređenom prostoru nalaze se nove staze, klupe za odmor, najmoderniji mobilijar za igru, posađena su nova stabla i dekorativno rastinje, a duž šetališta o

Novi park u Skojevskom naselju: Deca u Rakovici dobila još jedno igralište
Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas novoizgrađeni park u Skojevskom naselju u Rakovici. On je tom prilikom podsetio da je ovaj park šezdeseti javni prostor koji je u poslednjih nekoliko godina uređen u Rakovici.

– Izgrađeno je, između ostalog, devetnaest novih dečjih igrališta, sedam teretana na otvorenom, deset sportskih terena, dva parka za pse i trg. Trenutno se radi još jedno igralište u Serdara Janka Vukotića na Labudovom brdu i ono bi trebalo da bude završeno do kraja godine. Nastavićemo da radimo, a sve što je urađeno pokazuje koliko je važno i gradu i opštini Rakovica, koja zasigurno prednjači, da se sredi svaki kutak gde ljudi žive – rekao je Vesić.

Najavio je i da će početkom sledeće godine biti raspisan tender za projektovanje i izgradnju novog vrtića u rakovičkom naselju Miljakovac 3, koji će biti jedan od jedanaest predškolskih objekata izgrađenih za godinu dana. Takođe, kako kaže, do marta sledeće godine biće završen i deo Bulevara patrijarha Pavla do Košutnjaka, nakon čega se odmah projektuje nastavak prema Mostu na Adi, tako da će do marta 2022. godine Rakovica konačno dobiti vezu s Novim Beogradom, preko ovog mosta.

Beoinfo

Radovi na uređenju parka u Luke Vojvodića u Skojevskom naselju koštali su oko šest miliona dinara, a kako je naveo Vesić, svaki dinar uložen u dečja igrališta i sportske terene jeste ulaganje u budućnost.

U parku se nalaze nove staze, klupe za odmor, najmoderniji mobilijar za igru, posađena su nova stabla i dekorativno rastinje, a duž šetališta oko parka obnovljena je staza, rasveta, rukohvati duž stepeništa i klupe.

Pročitaje još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike