"Svako ko zna Mateja, znao bi odgovor na ovo pitanje": Nenad Periš o navodima da je njegov sin koristio drogu

07.01.2022

09:07

0

Autor: 24sedam

Nenad Periš ističe da razgovor sa taksistom koji je te večeri njegov sin imao nije mnogo doprineo istrazi

"Svako ko zna Mateja, znao bi odgovor na ovo pitanje": Nenad Periš o navodima da je njegov sin koristio drogu
nenad-peris-gotik-ata 02012022 (2) - Copyright Nenad Periš, Milan Maricic/ATAImages

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra, i dalje traje, a otac nestalog mladića, Nenad Periš, govori o svim okolnostima koje prate slučaj, i zahvaljuje se na neizmernoj podršci koja stiže njegovoj porodici proteklih dana.

- Nema nekih novih saznanja, policija nastavlja potragu i sve istražne radnje za Mateja i tokom praznika. Dao sam sekret za DNK identifikaciju. Bio sam u policiji, rekli su mi da se potraga nastavlja, što je dobro. Akcenat je na Savi, odnosno na koritu i njenim obalama. Bili su i psi, tako da se vide aktivnosti - ističe Periš za Nova.rs.

Nenad Periš, Milan Maricic/ATAImages
 

Nestanak 27-godišnjeg Mateja pratile su čudne okolnosti, a gotovo da se svakog dana pojavi neka nova informacija i nada da će slučaj konačno biti rešen. Periš, inače međunarodni vaterpolo sudija, osvrnuo se na navode da je kobne večeri u klubu "Gotik", gde je poslednji put viđen njegov sin, izbio izvesni sukob.

- Ja mogu reći ono što sam doznao od Matejevih prijatelja, a to je da nikakvih fizičkih sukoba oni nisu videli i imali u lokalu u vremenu kada je nestao. Nisam čitao šta se piše, jer su moje informacije isključivo vezane za policijske izveštaje. To je ono što mogu reći - ističe otac mladića.

Nestalog Splićanina su te kobne večeri usnimile nadzorne kamere nekoliko lokala, a jedna od njih je i trenutak kada na šetalištu ispod Brankovog mosta zaustavlja taksi. Na snimku Matej kratko razgovora sa taksistom, a potom nastavlja da trči.

Printcreen/Youtube/Kurir web redakcija
 

Nenad Periš ističe da razgovor sa taksistom koji je te večeri njegov sin imao nije mnogo doprineo istrazi.

- Meni se čini da svako, ko je bio u kontaktu s Matejom to veče, može doprineti saznanju kuda se on kretao i gde je želeo otići.. Mislio da mu je rekao ulicu ili adresu.. Kako se i vidi, on je zaustavljao taksi, i kad je stalo vozilo, on je prvo želeo da otvori vrata za putnike. Nakon toga se prebacio ka prednjem sedištu. Video sam da komunicira s taksistom i mislio sam da mu je eventualno rekao odredište, ali su mi iz policije rekli da ta situacija nije značajno promenila ili rasvetlila nešto. Ne mogu reći šta mu je rekao, ali mi je policija rekla da taj događaj nije bio takvog toka da bi promenio situaciju - kaže Periš.

"Matej je bio sportista, takav je život vodio"

MUP RH
 

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović nedavno je izjavio da je policija navodno kod grupe mladića iz Splita pronašla nedozvoljene supstance. Njegov otac ističe da je Matej bio sportista i da je takav život vodio.

- Svako ko zna Mateja, znao bi odgovor na ovo pitanje. Matej je, zasigurno, momak koji je, pre svega, sportista. On je momak koji je bio u treningu, nije bio pušač. Mlad čovek koji je imao svoj put, završio je fakultet, bavio se sportom, preko leta vozio brodove.. To što neki navode, ja sam siguran da on to ne uzima i da to nije posledica ove tragične situacije. Matej je primeren mladi čovek, posvećen svom poslu. Oni su došli u Beograd da proslave i da se zabavljaju.. Ako je nešto bilo, to je jedino alkohol - kaže Periš za Nova.rs.

Otac nestalog mladića ističe i da je je svim ljudima zahvalan na svemu proteklih dana.

Podsetimo, nestali mladić poslednji put je viđen prošle nedelje, dan uoči Nove godine. Od tada traje potraga za njim. Sve dežurne službe policije su na terenu, pretražuje se Sava, a sve u cilju pronalaska mladića Mateja.

Zasad nema informacija o tome koje okolnosti su dovele do nestanka 27-godišnjeg Splićanina.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nova

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike