Radojičić obišao bebu rođenu u Višegradskoj: Dve porodice će dobiti ček po 300.000 dinara od Grada

01.01.2022

08:36

0

On je podsetio da je prošle godine rođeno oko 19.000 beba u Beogradu i da se nada da će ih u 2022. biti više

Radojičić obišao bebu rođenu u Višegradskoj: Dve porodice će dobiti ček po 300.000 dinara od Grada
Zoran Radojicic, gradonacelnik Beograda (5) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

 Gradonačelinik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas jednu od dve prvorođene bebe u prestonici, devojčicu koja je na svet stigla nekoliko sekundi iza ponoći u porodilištu u Višegradskoj.


-Neposredno posle ponoći, pet beba je rođeno u Beogradu. U Višegradskoj se rodila devojčica, u prvim sekundama posle početka Nove godine. Beba je teška tri kilograma i 590 grama, duga je 52 santimetra, a na klinici Narodni front, rođen je dečak težak 3.760 grama i 53 santimetra dug. Nova godina nam je krenula lepo, sa lepim vestima -rekao je Radojičić za Tanjug prilikom obilaska bebe u Višegradskoj.

On je podsetio da je prošle godine rođeno oko 19.000 beba u Beogradu i da se nada da će ih u 2022. biti više.

-Čestitam porodicama koje su dobile bebe, čestitam im i Novu godinu i njima i bebama želim sve najbolje. Grad Beograd će i dalje voditi odgovornu socijalnu politiku u domenu porodilja i kao grad ćemo se razvijati maksimalno prilagođeni deci. Nastavićemo da gradimo obdaništa i da renovinarmao škole. Gradi se i nova dečja klinika Tiršova 2 - rekao je Radojičić.

On je istakao da će dve porodilje i njihove porodice od Grada Beograda dobiti ček u vrednosti od 300.000 dinara.

-To je simboličan poklon Grada Beograda i poruka svima da moramo voditi računa o našoj demografskoj politici, da je važno da imamo još više dece i da ćemo na taj način imati prosperitet. Politika grada Beograda je u skladu sa politikom republike Srbije. Kao što znate, porodilje će za prvo dete dobijati sada po 300.000 dinara. To je samo jedan segment kako mi strateški mislimo u pravcu svetlije budućnosti- zaključio je Radojičić.

Doktorka Svetlana Spremović Rađenović sa ginekološke klinike u Višegradskoj kaže da je veliko zadovoljstvo što dočekuju "male ljude" koji dolaze u Novu godinu.

"Imali smo divnu porodilju, ženu koja je bila sabrana i koja je lepo sarađivala. Rekla nam je da će doći sledeći put. Bebica nam je zdrava i snaža. Beba i majka su dobro, obe su srećne", rekla je Spremović Rađenović.

Bonus video

24sedam TV

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike