Beograd dočekao Novu godinu: Spektakl ispred Skupštine i kod Kule Beograd (FOTO/VIDEO)

31.12.2021

23:10

0

Autor: 24sedam

Procenjuje se da u srpskoj prestonici zbog novogodišnjih praznika boravi oko 100.000 domaćih i stranih turista

Beograd dočekao Novu godinu: Spektakl ispred Skupštine i kod Kule Beograd (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović,Milos Tesic/ATAImages/Mateja Stanisavljevic

Na više centralnih gradskih lokacija u toku je doček Nove godine, koji je, kako je i najavljeno, na najvećem produkcijskom nivou.

Na platou ispred parlamenta posetiocima su se delile maske, a pripremljeno je, kako je ranije rečeno, 50.000 maski za sve koji su dočekali Novu godinu  u odličnoj atmosferi uz Saru Jo, Mariju Šerifović i Jelenu Karleušu.

Postavljeni su bili punktovi za antigensko testiranje na virus kovid-19, a posetioci prolaze i KD pregled, tako da je bezbednost svima osigurana.

Posetioci ispred Skupštine grada kojih je prema prvim procenama više od 10.000 prvo su uživali u nastupu  Sare Jo, dok je od 21.30 na scenu stigla i Marija Šerifović. A  okupljeni će  u Novu godinu ući natupom Jelene Karleuše. Njen nastup počinje pola sata pre ponoći. Ljudi samo pristižu, čekaju zvezdu večeri i ponoć, ističu reporteri 24sedam sa lica mesta. 

Marija se pred Beograđanima i svima koji su se našli ispred Skupštine, pojavila odevena u crno. Nastup je počela svojim hitom "Pametna i luda", a publika je pevala sa pevačicom u glas.

- Dobro veče Beograde. Drago mi je što posle 20 meseci imam mogućnost da pevam, što vidim draga lica. Ova godina je bila teška, sledeća će biti bolja. Prvo balade, onda nešto brže, ja pevam za ženska srca, a dečaci biće i za vas nešto - rekla je Marija publici.

Publiku, u kojoj su viđeni zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević, posle balada zagrejale su pesme u bržem ritmu. Takođe i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić došao je  večeras na doček Nove godine , u vreme dok je nastupala Marije Šerifović.

Nešto pre 23:30 na bini se na spektakularan način pojavila Jelena Karleuša. 

Karleuša se pojavila u ukrasu koji je visio sa bine.

Stajlingom je Jelena mnoge podsetila na ledenu kraljicu. Kako se očekivalo, ona je napravila pravi spektakl, a imala je i pratnju na bini - plesače koji su upotpunili nastup. 

.

 

SPEKTAKULARAN VATROMET 

Večeras je u prestonici organizovan spektakularni vatromet! 

Hiljade posetilaca u ispratilo je 2021. na obali Dunava, gde su uživali u varometu koji je ispaljen iznad Kule sa obale Novog Beograda i iz naselja Beograd na vodi.

U dva minuta pre ponoći Kula je zasijala u raznim bojama, nakon čega je svetlosnim efektima na njoj prikazano odbrojavanje.
 

 

Beograd je jedan od retkih gradova u Evropi koji ima organizovan doček Nove godine na otvorenom.

Procenjuje se da u srpskoj prestonici zbog novogodišnjih praznika boravi oko 100.000 domaćih i stranih turista što je i vidljivo zbog gužvi koje su zbog toga poslednjih dana u Beogradu.

Doček na otvorenom održava se i kod "Kule Beograd" u okviru kompleksa "Beograd na vodi", gde je u dva minuta do ponoći najavljen spektakularan vatromet u trajanju od osam minuta.

Ovde se  više stotina uglavnom mlađe publike, koje uživa u koncertu izvođača moderne pop i trep muzike.

- Novogodišnja noć u Beogradu protiče mirno i bez ikakvih incidenata, rečeno je večeras iz beogradske Hitne pomoći.

Saobraćaj na Tramvajskom mostu je kako za automobile, tako i za pešake blokiran i na mostu su članovi obezbeđenja, kao i jedan policijski kombi.

Takođe, doček je organizovan u brojnim prestoničkim klubovima, splavovima i restoranima. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike