Novogodišnji spektakl sa Kule Beograd! Vatromet, laser šou i koncert najpopularnijih domaćih muzičara (VIDEO)

28.12.2021

09:09

1

Autor: 24sedam

"Spektakl kakav smo do sada mogli da vidimo samo u velikim svetskim prestonicama sugrađani će prvi put moći da dožive i kod nas"

Novogodišnji spektakl sa Kule Beograd! Vatromet, laser šou i koncert najpopularnijih domaćih muzičara (VIDEO)
Kula Beograd Promo - Copyright Kula Beograd, Foto: Printscreen

Najspektakularniji doček u Beogradu i Srbiji dogodiće se u Belgrade Waterfront-u, gde će u noći 31. decembra biti priređen svetlosno-muzički performans kakav do sada nije viđen u regionu.

Naša prestonica će se ovim događajem upisati na mapu metropola širom sveta prepoznatljivih po senzacionalnim dočecima koji okupljaju hiljade posetilaca.   

Iz Beograda će u svet biti poslata veličanstvena slika sa Kule Beograd, novog simbola grada i Srbije, odakle će nas osmominutni vatromet isprepleten sa laserskih zracima i svetlosnim efektima na Kuli Beograd uvesti u novu 2022. godinu u velikom stilu. Jedinstveni šou biće propraćen muzikom posebno komponovanom za ovu priliku i inspirisanom domaćim nasleđem i tradicijom.   

Osim sa Kule Beograd, vatromet će se u ponoć vinuti i sa reke, a refleksije svetala u Savi dopuniće magiju koja će se dešavati nad našim gradom. Da će doček u Belgrade Waterfront-u biti zaista nezaboravan, obećava i veliki koncert u novogodišnjoj noći.

Na bini na Sava Promenadi, pored Starog savskog mosta, od 20 sati smenjivaće se Angellina, Coby, Saša Kovačević i zvezda večeri – Goran Bregović, sa kojim će nastupiti i nekadašnji pevač Bijelog dugmeta Mladen Vojičić Tifa. Publika će u Novu godinu zakoračiti pod svetlima Kule, u ritmu dobre atmosfere, a ulaz na koncert je besplatan.

- Spektakl kakav smo do sada mogli da vidimo samo u velikim svetskim prestonicama sugrađani će prvi put moći da dožive i kod nas. Pored ulaska u Novu godinu, proslavljamo i završetak radova na fasadi Kule Beograd, arhitektonskog remek-dela na obali Save. 2022. je ujedno i godina kada će Kula biti završena, a veličanstveni vatromet, laserski šou i koncert popularnih muzičara je naš poklon Beograđanima i gostima glavnog grada - kaže Zorana Burlić, direktorka Belgrade Waterfront-a.

Doček Nove godine u Belgrade Waterfront-u odvijaće se uz poštovanje svih protivepidemijskih mera, dok će kovid redari voditi računa da se svi prisutni pridržavaju propisa kojima se sprečava širenje kovida.

Sa Kule Beograd, novog simbola prestonice, u ponoć između 31. decembra i 1. januara vinuće se vatromet iz osam različitih sistema, sa 250 pozicija, a nebo će prošarati 55 moćnih lasera.
Spektakl svetskih razmera, koji će posetioci dugo pamtiti, Belgrade Waterfront organizuje u saradnji sa firmom „Fireworks by Grucci“, koja je sa svojim vatrometima oborila neverovatnih 11 Ginisovih rekorda. Da najluđa noć u godini bude nezaboravna pobrinuće se 26 pirotehničara, a pripreme za ovaj veličanstveni događaj traju tri nedelje.

- Zadovoljstvo nam je što smo deo najspektakularnijeg dočeka Nove godine u ovom delu Evrope i što ćemo na ovaj način gledaocima širom sveta predstaviti Kulu Beograd. Svi koji budu prisustvovali ovom događaju biće zadivljeni svetlosnim efektima koji će na panorami grada ocrtavati magičnu siluetu Kule Beograd, građevinskog remek-dela - kaže Fil Gruči, generalni i kreativni direktor kompanije „Fireworks by Grucci“.

Osmominutni program sa Kule Beograd, uz muziku komponovanu specijalno za ovu priliku, započeće magičnom igrom lasera, a nastaviće se grandioznim odbrojavanjem do ponoći na medija fasadi koja se prostire od 14. do 39. sprata najviše zgrade u regionu. Ukoliko bi se sve svetiljke na medija fasadi poređale u niz, njihova dužina bila bi 8 kilometara.

Za veličanstveni vatromet, kakav do sad nikad nije viđen kod nas, koristi se čak 177 piro-ploča i neverovatnih 11.900 strujnih kola. Svetleće komete će se ispaljivati iz 50 metara dugačkih nizova montiranih na fasadi Kule Beograd, a vatromet će biti pušten i sa novobeogradske obale, pa će njegov odraz u Savi dopuniti čaroliju koja će se ove noći dešavati nad Beogradom. Naša prestonica će u 2022. godinu ući osvetljena kao najveće svetske metropole poput Njujorka, Dubaija ili Sidneja, pa je ovo događaj koji obavezno treba videti uživo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike