Snimak sa beogradskih ulica šokirao građane: Muškarac iz čista mira oborio dečaka (12) na zemlju, pa ga maltretirao! (VIDEO)

27.12.2021

14:31

0

Dečaku su konstatovane lake telesne povrede, ali ima neviđeni psihički šok

Snimak sa beogradskih ulica šokirao građane: Muškarac iz čista mira oborio dečaka (12) na zemlju, pa ga maltretirao! (VIDEO)
Dečak Nasilje NBG - Copyright Foto: Privatna arhiva

Na Novom Beogradu je u Subotu, u ulici Jurija Gagarina, dvanaestogodišnji dečak maltretiran na sred ulice. Nadzorne kamere snimile su događaj, a policija je brzo intervenisala.

Punomoćnik maloletnika, advokat Radiša Roskić, ispričao za 24sedam da ovakvo iznenadno i bespotrebno nasilje nije video odavno.

- Radi se o događaju od 25. decembra koji se odvio oko 16 časova u Jurija Gagarina, blok 70 na Novom Beogradu.  Saznao sam da su neka deca čoveku koji je izvršio nasilje nad ovim dečakom zvonila na interfon. Kod njega je to očigledno izazvalo nenormalnu reakciju, jer taj čovek isto ima dete- rekao je advokat Roskić.

Da stvar bude gora, advokat napominje da dečak nad kojim je izvršeno nasilje nema nikakve veze sa tim.

- On je bio sa svojim mlađim bratom i sa još jednim njegovim vršnjakom. Dečak je sa sobom sve vreme nosio stativ za kemeru jer je imao zadatak iz informatike da snimi nešto oko zgrade, gde je inače bio u poseti kod bake i deke.  Na snimku koji potiče sa bezbednosne kamere sa zgrade koja inače nije ta u kojoj ovaj čovek živi, vide se tri dečaka koj stoje mirno ispred prodavnice kod zgrade- priča nam advokat.

Kako objašnjava Roskić, čovek je samo pritrčao niotkuda.
 
- Prilazi dečaku i baca ga na zemlju. On ga obara rutinskim džudo zahvatom, koji u policiji zovu "ključ na laktu", zavrće mu ruku i baca ga na asfalt, zatim ga poteže za kapuljaču. Dečaku su inače pre samo nekoliko dana skinuli gips sa noge, pa i da je hteo da beži, nije mogao. Ima problema i sa plućnom alergijom, asmatičar je. On je krupan dečak, jedna dobrica, kultivisan i nikada nije pravio probleme - kaže Roskić.

Foto: Pixabay
 

Na snimku se vidi kako se dečak trese, a kako njegov mlađi brat rečima pokušava da ga odbrani i spase od nasilja.

- Čovek koji prilazi ulaznim vratima i u čudu posmatra dešavanja je pozvao policiju, a oni su brzo izašli na lice mesta. Oni su otišli kod čoveka koji je maltretirao dečaka, njegov identitet je poznat, a u stanu su mu pronašli i dečakov stativ koji je oteo. Dečaku su konstatovane lake telesne povrede, ali ima neviđeni psihički šok, a i njegovi roditelji su zgranuti- priča Radiša Roskić za 24sedam i zaključuje:

- Što se tiče sudskog postupka, s obzirom da su u pitanju lake telesne povrede, sve ide na privatnu krivičnu tužbu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike