Skoro 1.000 novih mesta za mališane: “Izgradnja šest vrtića u Beogradu mora biti gotova do 1. septembra”

18.05.2021

11:00

0

Prijava za predškolske ustanove, koja je zaključena juče, bila je sprovedena preko servisa e-uprava

Beoinfo

Važno je da se izgradnja šest vrtića koji se trenutno grade u Beogradu završi do 1. septembra, jer to je skoro 1.000 novih mesta za mališane, izjavio je danas gradonačelnik Zoran Radojičić prilikom obilaska radova na izgradnji vrtića na Čukarici.

Za emisiju Uranak TV K1, on je u direktnom uključenju rekao da je došao da proveri kako teku radovi i da napravi dodatni pritisak da vrtić u kome će biti mesta za 270 mališana, a radiće 50 zaposlenih, bude spreman da proradi 1. septembra.

Beoinfo

– Zadovoljan sam da gradimo šest vrtića, za skoro 1.000 novih mesta za mališane. Važno je da se oni završe do 1. septembra – rekao je Radojičić.

Za beogradske vrtiće podneto je 24.700 prijava, što je više nego ikada do sada, a prošle godine na listi čekanja za mesto u vrtićima ostalo je 2.000 dece.

– Nadam se da će ove godine taj broj biti manji bez obzira na veće interesovanje. U Beogradu je preko 400 privatnih vrtića, a grad daje subvencije od 28.000 dinara za boravak dece u njima dok roditelji plaćaju 5.000 dinara – rekao je gradonačelnik.

Prijava za vrtiće, koja je zaključena juče, bila je sprovedena preko servisa e-uprava, a bilo je primedbi na rad tog elektronskog servisa.

Radojičić je ocenio da je možda u broju od 24.700 prijava bilo i dupliranja, pa će se kroz proveru utvrditi da li je taj broj aplikacija realan ili ih je manje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti