Bez zakazivanja za imunizaciju u DZ Zvezdara: Do sada u toj ustanovi revakcinisano 15.500 ljudi

21.04.2021

12:46

0

Od 15. januara dato je 21.949 prvih doza vakcine protiv kovida-19

Tanjug/Nikola Andjic

Građani Beograda mogu bez zakazivanja da prime “Fajzer” ili “Sputnjik V” vakcinu protiv korona virusa, a na punktu za vakcinaciju u Domu zdravlja Zvezdara od jutros je tim cepivom vakcinisano 193 ljudi.

U toj zdravstvenoj ustanovi od 15. januara dato je 21.949 prvih doza vakcine protiv kovida-19, dok je revakcinisano 15.593 građana.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, koja je obišla punkt u Domu zdravlja Zvezdara, rekla je da se zainteresovani za imunizaciju mogu informisati i putem kol centara gradskih opština ili pozivanjem domova zdravlja.

Tanjug/Zoran Žestić

Ona je za Tanjug navela i da je na raspolaganju oko 60 punktova za vakcinaciju u ruralnim područjima, u kojima je do sada zahvaljujući mobilnim ekipama, vakcinisano oko 35.000 meštana.

– Dva meseca su na terenu. Odštampali smo i pola miliona brošura koje su podeljeni građanima i svaki treći punoletni Beograđanin dobio je edukativnu brošuru koju je radio gradski Zavod za javno zdravlje – poručila je Stanisavljević.

Pročitajte još

Pozvala je građane da se odazovu pozivu za imunizaciju, jer, ističe, vakcina ima dovoljno i organizacija je dobra.

Direktorka Doma zdravlja Zvezdara Dragana Trifunović Balanović kaže da su građani, među kojima je i više mladih, najviše zainteresovani za Fajzerovu vakcinu, kao i za Sputnjik, dok je najmanji odziv za AstraZeneku.

Balanović navodi i da se nije povećao broj prvih pregleda, ali da je broj kontrolnih pregleda i dalje u porastu.

– Imamo nešto veći broj dece, ali je klinička slika blaža. Između 200 i 300 pregleda je na dnevnom nivou – rekla je ona za Tanjug.

Građanima u celoj Srbiji od danas je omogućeno da bez zakazivanja prime Fajzer vakcinu protiv kovida-19, a u naredna dva dana to će biti omogućeno i za rusku Sputnjik V.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti