Pojavile se fotografije: Kako je kralj Čarls izgledao na krunisanju kraljice Elizabete, njegov izraz lica govori sve (FOTO)

05.05.2023

14:03

0

Budući britanski suveren, tada star 4 godine, izgleda krajnje nezainteresovano za ono što se dešava oko njega u Vestminsterskoj opatiji

Pojavile se fotografije: Kako je kralj Čarls izgledao na krunisanju kraljice Elizabete, njegov izraz lica govori sve (FOTO)
Copyright Profimedia

Nedavno objavljena fotografija sadašnjeg britanskog kralja Čarlsa III koja je nastala na ceremoniji krunisanja njegove majke kraljice Elizabete II 1953. pokazuje da bi on tog dana voleo da je radio bilo šta drugo nego da prisustvuje svečanom proglašenju svoje majke za suverena Ujedinjenog Kraljevstva.

Na crno-beloj fotografiji Čarls se vidi između svoje tetke, princeze Margarete, i bake, Elizabete kraljice majke, dok se dosađuje naslanjajući glavu na ruku tokom tročasovne ceremonije.

Budući kralj, tada star 4 godine, izgleda krajnje nezainteresovano za ono što se dešava oko njega u Vestminsterskoj opatiji, odeven u bluzu sa čipkom i sa savršeno začešljanom kosom.

Profimedia
 

Kraljičino krunisanje označilo je početak njene 70-godišnje vladavine i bio je to prvi prenos vlasti u britanskoj kraljevskoj porodici koji je emitovan na TV-u, što je privuklo milione gledalaca.

Kraljica Elizabeta je imala samo 25 godina kada je njen otac, kralj Džordž VI, umro 1952. u 56. godini nakon što je patio od koronarne tromboze, prema Sajens direktu, a ona se popela na tron.

Njegovo nezainteresovano lice podsetilo je na lice njegovog unuka, princa Luja (5), koji je poznat po svojim smešnim grimasama.

Mnogi članovi njegove porodice prisustvovaće istorijskoj ceremoniji, uključujući troje kraljevih unuka - princa Džordža (9), princezu Šarlot (8) i princa Luj (5).

Očekuje se da će javnosti posebno zanimljiv biti Luj, koji je prošlog leta, na kraljičinom platinastom jubileju, ukrao šou dok je stajao na balkonu Bakingemske palate tokom nadletanja aviona, kada je začepio uši i vrištao kako bi nadjačao buku dok se njegova prabaka smejala potezu najmlađeg člana najpoznatije kraljevske porodice.

Ian Vogler/Pool via AP
Princ Luj

Takođe je pravio grimase na jubilarnoj paradi u tržnom centru Bakingemske palate.

Sedeći pored svoje majke, prekrio joj je usta i plazio joj se, a ove fotografije kasnije su postale viralne.

Zbog njegovih prošlih nestašluka i mladosti, bilo je nejasno da li će se biti sa ostatkom porodice tokom svih delova ceremonije krunisanja 6. maja, ali je potvrđeno da hoće, pošto je primećen na probi ranije ove nedelje.

Krunisanju će prisustvovati i Čarlsov najmlađi sin, princ Hari, čiji je odnos sa porodicom bio zategnut poslednjih godina, ali će u Londonu boraviti bez supruge Megan Markl.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike