Piksi gledao Vlahovića, pa priznao: Vodio sam ga u Katar iako to nije bio onaj Dušan!

28.04.2024

13:27

0

Autor: A. S.

Selektor ne brine zbog Kostića, a perspektivu vidi i u Pavloviću

Piksi gledao Vlahovića, pa priznao: Vodio sam ga u Katar iako to nije bio onaj Dušan!
Vlahović, Piksi i Kostić - Copyright fss.rs

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi prisustvovao je utakmici Serije A između Juventusa i Milana i pratio igre srpskih fudbalera.

Na terenu zbog povrede nije bilo Luke Jovića, ali su u domaćem timu nastupili Dušan Vlahović i Filip Kostić. Iako nije bilo golova, bio je to jedan interesantan duel, a nakon meča, Stojković je govorio i za ‘Gazeta delo sport’.

- Ostalo je još 50 dana do Evropskog prvenstva i naše premijere protiv Belingema i kompanije. Obilazim naše igrače, razgovaramo o svemu što nas očekuje u Nemačkoj. Srećom, mnogi od njih igraju u Italiji, zemlji u kojoj sam se uvek lepo osećao i kojoj se svaki put rado vraćam – rekao je Stojković, pa se osvrnuo na ono što na terenu čini Dušan Vlahović.

Luku nije gledao, ali su razgovarali

- Razgovarao sam sa Lukom. U Milanu je izgubio koji kilogram i to mu je pomoglo da se vrati na stari nivo. Šteta zbog ove povrede. Nadam se da će ostati u Milanu i posle ove sezone.

- Dobro sam upoznat sa Dušanovim kvalitetima. Na stranu golovi koji su uvek važni za svakog napadača, mnogo mi se dopada način na koji odrađuje zadatke na terenu. Radi puno za ekipu, deluje srećno, čak i u sutuacijama kada ne iskoristi šansu. To je veoma važno na psihološkom planu.

Stojković smatra da je tajna Dušanove dobre igre u odličnoj kondiciji.

- U fizičkoj kondiciji. Prošle godine su ga mučile povrede, naročito za vreme Mundijala. Poveo sam ga u Katar jer je zaslužio igrama u kvalifikacijama, ali to nije bio onaj pravi Vlahović. Sada je u formi, vidim da je zdrav i u nogama i u glavi. Čak je i to još uvek na 90 odsto od njegovog realnog potencijala, ima tu još prostora za napredak. Očekujem da ovo bude njegovo Evropsko prvenstvo. Za nas je ogroman uspeh što smo se plasirali na završni turnir. Nismo bili 24 godine deo evropskog krema, još od prvenstva kada sam kao kapiten predvodio reprezentaciju u Belgiji i Holandiji.

Selektora ne brine što se Filip Kostić u ovoj sezoni još uvek nije upisao u listu strelaca.

- Kostić kod Alegrija ima malo defanzivniju ulogu. Uopšte nemam dilemu da će na Evropskom prvenstvu biti od velike koristi za našu ekipu, kao i uvek do sada.

Na kraju razgovora za tamošnje medije, Stojković se dotakao i igrača koji su traženi u Italiji poput Sergeja Milinković-Savića i Strahinje Pavlovića.

- Sergej je odabrao Saudijsku Arabiju i deluje mi da je zadovoljan. Ali u fudbalu nikad ne reci nikad. U prošlosti je bio blizu Juventusa i ukoliko bi se opet pojavila ta mogućnost, moj savet bi mu bio da prihvati izazov. Siguran sam da bi fudbaler Sergejevih kvaliteta dobro došao bilo kom velikom evropskom klubu. Što se tiče Pavlovića, reč je o mladom igraču koji ima lepu perspektivu. Malo je u Evropi vrhunskih levonogih defanzivaca – zaključio je selektor Srbije u intervjuu za Gazetu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike