Skandal u Centralnom zatvoru: Balkanski Al Kapone pretio stražarima, jednog i udarao

19.04.2024

10:56

0

Vujović je 19. avgusta uhapšen u Zagrebu

Skandal u Centralnom zatvoru: Balkanski Al Kapone pretio stražarima, jednog i udarao
Copyright Profimedia

Podgoričanin Ivan Vujović je u Centralnom zatvoru pretio stražarima i radnicima obezbeđenja. On je navodno fizički napao jednog od njih, udarajući ga nekoliko puta pesnicom i nanevši mu teške telesne povrede.

Verbalno je pretio stražatima da će ih pronaći i ubiti nakon što izađe iz zatvora, piše "Blic

Optužen je za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službenih dužnosti.

Ivan Vujović je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

On je uhapšen na području Hrvatske u Medulinu, prilikom kontrole policajcima na uvid dao lažnu vozačku dozvolu Crne Gore.

Dozvola je bila na tuđe ime, a na njoj se nalazila njegova fotografija. Vujović je osumnjičen da je koristio lažni identitet prilikom dogovora o medicinskom zahvatu. On je, prema izvorima bliskim istrazi, navodno hteo da se podvrgne plastičnoj operaciji kako bi promenio fizički izgled.

Vujović je 19. avgusta uhapšen u Zagrebu, pretpostavlja se da je u glavni grad Hrvatske došao iz Istre, verovatno ni ne sluteći da je policiji njegova vozačka dozvola bila sumnjiva te da su je detaljno proverili. 

Vujović, inače rodom iz Podgorice, prošle godine u decembru pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubistvo Radomira Savovića. Njega je odmah po izlasku iz zatvora ga dočekala policija i privela, radi dodatnih provera.

Uprkos proveri, policajci nisu primetili da je Srbija još pre šest godina za Vujovićem raspisala poternicu zbog pokušaja ubistva u Beogradu.

Vujović je označen kao bezbednosno interesantna osoba. Osim toga bežao je iz zatvora, a beg je iskoristio da bi 2015. pokušao ubiti Beograđanina Darka Bulatovića kojem je prišao u jednom kafiću, počeo da se raspravlja sa njim, nakon čega je pucao u Bulatovića.

Motiv je navodno bilo Bulatovićevo upozorenje Vujoviću da prestane da uznemirava devojke za susednim stolom. U Bulatovića je pucao dok je bio u begu iz zatvora, a pobegao je na Božić 2015. U zatvoru je završio jer je bio osuđen na 14 i po godina zatvora zbog ubistva Radomira Savovića 2008. Beg iz zatvora mu je bio gotovo filmski, jer je jednom pravosudnom policajcu oteo pištolj te je potom preteći pištoljem svima oko sebe izašao na glavni ulaz zatvora gde su ga čekali pomagači u automobilu. Nakon bega se uglavnom skrivao po Beogradu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike