"Balkanski Al Kapone" mora na psihijatrijsko veštačenje: Ivanu Vujoviću preti do tri godine zatvora

30.10.2022

17:48

0

Nakon dobijanja rezultata veštačenja, sudija će odlučiti o daljem toku postupka

"Balkanski Al Kapone" mora na psihijatrijsko veštačenje: Ivanu Vujoviću preti do tri godine zatvora
Ivan Vujović - Copyright YouTube/Vijesti

Crnogorski državljanin Ivan Vujović (35) priveden je u četvrtak na sud, gde je rekao da nije spreman da učestvuje na glavnom pretresu zbog psihičkih smetnji, pa je sudija Opštinskog suda u Puli naložio da Vujovića pregledaju psihijatri, navodi Dan.

Nakon dobijanja rezultata veštačenja, sudija će odlučiti o daljem toku postupka, prenosi 24sata.hr.

Vujović se tereti za falsifikovanje dokumenata, a ako se utvrdi krivica, preti mu kazna do tri godine zatvora.

"Balkanski Al Kapone" ​​uhapšen je u avgustu sa falsifikovanim dokumentima, koje je planirao da iskoristi za plastičnu operaciju. Zbog toga je kod sebe imao veliku sumu novca.

Protiv njega je optužnicu podiglo Opštinsko državno tužilaštvo u Puli, a terete ga za tri falsifikata isprava. Prema optužnici, Vujović je optužen da je u noći 18. avgusta u Medulinu policajcima koji su od njega tražili dokumenta pokazao lažnu crnogorsku vozačku dozvolu.

Po okončanju postupka biće izručen Srbiji ili Crnoj Gori

Policijskim službenicima je dokument iz nekog razloga bio sumnjiv, pa su ga dodatno proverili i utvrdili da je u pitanju falsifikat. On je uhapšen u Zagrebu, gde je u međuvremenu otišao, a kod njega je pronađena falsifikovana hrvatska lična karta i vozačka dozvola. Tada su utvrdili da je Vujović, kog je tražio Interpol Srbije, došao u Zagreb na plastičnu operaciju.

On se nalazi u zatvoru u Puli zbog opasnosti od bekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Po okončanju sudskog postupka u Hrvatskoj, verovatno će biti izručen Srbiji ili Crnoj Gori.

Vujović, inače rodom iz Podgorice, prošlog decembra pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubistvo Radomira Savovića. Njega je odmah po izlasku iz zatvora dočekala policija i privela, radi dodatnih provera.

Uprkos proveri, policajci nisu primetili da je Srbija još pre šest godina za Vujovićem raspisala poternicu zbog pokušaja ubistva u Beogradu.

Vujović je označen kao bezbednosno interesantna osoba. Osim toga bežao je iz zatvora, a beg je iskoristio da bi 2015. pokušao da ubije Beograđanina Darka Bulatovića kom je prišao u jednom kafiću, počeo da se raspravlja s njim, nakon čega je pucao u njega.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike